Επίκαιρη ερώτηση για τον Κηφισό κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Επίκαιρη Ερώτηση για τον Κηφισό κατέθεσε στη Βουλή ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την υπουργό Περιβάλλοντος για αδιαφορία και εγκατάλειψη του Κηφισού στην τύχη του.
Αναλυτικότερα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε τα εξής:

«Παρά το γεγονός ότι ο Κηφισός είναι το τελευταίο «ζωντανό» ποτάμι του λεκανοπεδίου και μία από τις ύστατες ευκαιρίες για ουσιαστική αναβάθμιση του περιβάλλοντος και βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη, η αδιαφορία και η αναποτελεσματικότητα της Πολιτείας συνεχίζονται.

Ενδεικτική της αντιμετώπισης του θέματος από την κυβέρνηση και το ΥΠΕΚΑ είναι η παντελής απουσία οποιασδήποτε πρόβλεψης για τον Κηφισό από το Πρόγραμμα «Αθήνα-Αττική 2014», την ίδια ώρα που τα γνωστά προβλήματα της ρύπανσης των υδάτων και των αυθαιρεσιών στις Ζώνες Προστασίας του όχι μόνο δεν έχουν αντιμετωπιστεί αλλά, ειδικά το τελευταίο διάστημα, έχουν ενταθεί.

Το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι θα κάνει πρακτικά με την μετεγκατάσταση των οχλουσών δραστηριοτήτων που είναι εγκατεστημένες εντός της Α’ Ζώνης Προστασίας ενώ έχει καθυστερήσει η κατάθεση του Τεχνικού Δελτίου του Φορέα Διαχείρισης για τη χρηματοδότησή του τα επόμενα χρόνια.

Ο Φορέας ουσιαστικά υπολειτουργεί λόγω έλλειψης έστω και του βασικού προσωπικού, διοικητικών αρρυθμιών και υποχρηματοδότησης γεγονός που καθιστά αδύνατη την άσκηση οποιουδήποτε ελέγχου και την υλοποίηση παρεμβάσεων στην περιοχή.

Για την θλιβερή αυτή εικόνα το ΥΠΕΚΑ φέρει μεγάλο μέρος ευθύνης καθώς, παρά τις κατά καιρούς ρητορείες για αναβάθμιση και αξιοποίηση του Κηφισού και επιβολή της νομιμότητας, δεν έχει καταφέρει απολύτως τίποτα σε πρακτικό επίπεδο.

Γι΄ αυτό κατέθεσα Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις επίσημες απαντήσεις του Υπουργείου το οποίο μέχρι σήμερα δείχνει να αδιαφορεί και να έχει εγκαταλείψει τον Κηφισό στην τύχη του».

Σχόλια