Ίδρυση της εταιρείας South Stream Greece S.A

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥπουργείουΠεριβάλλοντος, και του Πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, VladimirI. Chkhikvishivili, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η πράξη ίδρυσης της εταιρείας South Stream Greece Α.Ε. μεταξύ ΔΕΣΦΑ και Gazprom.

Η εν λόγω εταιρεία θα μελετήσει, θα κατασκευάσει και θα εκμεταλλευτεί το ελληνικό τμήμα του έργου South Stream.

Τα δύο Μέρη μετέχουν με ποσοστό 50% έκαστο στην ιδρυθείσα εταιρεία.

Εκτός από την Ελλάδα, η Ρωσία έχει συνάψει διακρατικές συμφωνίες για το έργο South Stream με τις Βουλγαρία, Ουγγαρία, Αυστρία, Σερβία, Σλοβενία και Κροατία.

Οι τεχνικές και οικονομικές μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2011 και αναμένεται η λειτουργία του αγωγού έως το 2015.

Η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη μετά την υπογραφή ίδρυσης της εταιρείας δήλωσε: «Στο πλαίσιο της υλοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου SouthStream, προχωρούμε σήμερα στην ίδρυση της εταιρείας South Stream Greece A.E με βάση το ελληνικό δίκαιο.

Με την ίδρυση της εταιρείας γίνεται ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου το οποίο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην εξασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας, τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης, μέσω της διαφοροποίησης των οδεύσεων του ενεργειακού εφοδιασμού».


Newslink

Σχόλια