Κόλπος Μεξικού: η τροπική καταιγίδα Άλεξ έγινε τυφώνας

0
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η τροπική καταιγίδα Άλεξ μετατράπηκε στον πρώτο κυκλώνα της χρονιάς στον Ατλαντικό, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, εκφράζονται φόβοι ότι θα προκαλέσει προβλήματα στις επιχειρήσεις περιορισμού της διαρροής πετρελαίου, στον Κόλπο του Μεξικού.

Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων ανακοίνωσε πως ο Άλεξ αναβαθμίστηκε σε τυφώνα κατηγορίας 1, χθες βράδυ 29 Ιουνίου και κινείται προς τα δυτικά με ταχύτητα 14 χλμ την ώρα.

Επίσης, αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι κατά τη διάρκεια του τυφώνα, η μέγιστη ταχύτητα του ανέμου ήταν 120χλμ.και αναμένεται να «χτυπήσει» τη βόρεια ακτή του Μεξικού, σήμερα το βράδυ.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν 162 περιπτώσεις ανθρώπων, οι οποίοι αρρώστησαν στη Λουιζιάνα, από την έκθεση τους στο πετρέλαιο.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Λουϊζιάνας, οι 128 ήταν εργάτες που συμμετείχαν είτε στις επιχειρήσεις καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας είτε στα συνεργεία για τον περιορισμό της διαρροής πετρελαίου.

Τα συμπτώματα που παρουσίασαν ήταν ενοχλήσεις στα μάτια και στο λαιμό, κάψιμο, ναυτία και πονοκέφαλοι.

Οι περισσότεροι ήταν ηλικίας μεταξύ 18 έως 64 ετών.

Αρκετοί από τους ασθενείς είχαν εκτεθεί στις αναθυμιάσεις από τα χημικά, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη διάλυση του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Newslink

Σχόλια