Γιώργος Παπανδρέου: «Προχωράμε ακάθεκτοι στα νέα μέτρα»

0
2

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει αταλάντευτη στη θέσπιση και υλοποίηση των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο εξέφρασε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου είπε πως «οι αποφάσεις που παίρνουμε πρέπει να είναι τέτοιες που να διασφαλίζουν την χώρα όχι μόνο από την κρίση, αλλά (και) από πιθανές εξελίξεις του αύριο (που) δεν τις ξέρουμε», και έστρεψε το βλέμμα του στο διεθνές περιβάλλον τονίζοντας πως «πρέπει να δούμε το κλίμα διεθνώς μέσα στο οποίο βρισκόμαστε και είμαστε υποχρεωμένοι να δράσουμε».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, στην κακή εικόνα της ελληνικής οικονομίας, έστρεψε τα βέλη του στη ΝΔ, κατηγορώντας τη τόσο για την κρίση χρέους όσο για τη μη ψήφιση του Μνημονίου και έκανε λόγο για υγιείς κοινωνικές δυνάμεις και εθνική προσπάθεια: «σίγουρα δεν θα συμμετάσχουν εκείνοι που έχουν παγιωμένα συμφέροντα, αλλά εκείνοι που αισθάνονται ότι μπορούν να αλλάξουν και ότι πρέπει να αλλάξουν.

Υπάρχουν κοινωνικές δυνάμεις που πρέπει να είναι φορείς αλλαγής και αυτές πρέπει να τις αναδείξουμε», είπε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «το πατριωτικό στοίχημα για μας, είναι να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, στις δυνάμεις του Ελληνισμού.

Έχουμε τις δυνατότητες. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινητοποιήσουμε όλες αυτές τις δυνάμεις. Αυτό θα μας βγάλει από την επιτήρηση».

Ανακοίνωσε της απόφασής του εξέδωσε και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Το Πολιτικό Συμβούλιο έκρινε ομόφωνα ότι σ” αυτή την κρίσιμη για τους εργαζόμενους και τη χώρα περίοδο, το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνησή του έχουν χρέος να προχωρήσουν αταλάντευτα στη θεσμοθέτηση ρυθμίσεων που εγγυώνται την βιωσιμότητα και την κοινωνική επάρκεια του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και κυρίως στην διασφάλιση των συντάξεων και την κατοχύρωση των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς».

«Η πρόκληση ανάπτυξης και εγκαθίδρυσης ολοκληρωμένων κοινωνικών και προνοιακών δομών, αποτελεί τον άμεσο στόχο του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησής του», αναφέρει η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο επίσης εκτίμησε ότι η συνέχιση του διαλόγου μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτικών φορέων για την υπογραφή πλαισίου συμφωνίας «συμβάλλει καθοριστικά στην οικοδόμηση κλίματος συνεργασίας και ισχυροποιεί την συλλογική μας προσπάθεια για την υπέρβαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και οικονομία».

πηγή: i-live

Σχόλια