Κόλπος Μεξικού: απειλή η καταιγίδα «Άλεξ»

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η περίοδος των τυφώνων άρχισε στις αρχές Ιουνίου και η πρώτη τροπική καταιγίδα έκανε την εμφάνιση της στον Ατλαντικό Ωκεανό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Η καταιγίδα «Άλεξ» σχηματίστηκε στι ς 26 Ιουνίου στη δυτική Καραιβική κοντά στη Χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού.

Υπάρχει ενδεχόμενο να παρεμποδίσει τις επιχειρήσεις περιορισμού της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού.

Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, η καταιγίδα έχει διατηρήσιμους ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 65 χιλιόμετρα την ώρα και στις 9:00 πμ GMT (12:00 ώρα Ελλάδας) εντοπιζόταν περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά του Τσετουμάλ στο Μεξικό.

Η τροπική καταιγίδα έφτασε χθες στο Μπελίζ.

Πιθανή καταστροφή της ΒΡ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε τους φόβους του για πιθανή «καταστροφή» της πετρελαϊκής εταιρείας ΒΡ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο καναδικό τηλεοπτικό κανάλι CBC.

Επίσης, ευχήθηκε οι αμερικανικές αρχές να εκφράσουν καθαρά τις προθέσεις τους, κυρίως όσον αφορά την οικονομική αποζημίωση που απαιτούν.

Νομίζω ότι είναι προς το μακροπρόθεσμο συμφέρον όλων μας όλα αυτά να έχουν μια κάποια διαφάνεια και καθορισμένους στόχους ώστε να μην παρακολουθήσουμε την ίδια στιγμή την καταστροφή μιας εταιρείας που είναι σημαντική για όλους» τόνισε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΒΡ, μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει δαπανήσει για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας 2,35 δις δολάρια.

Την Παρασκευή η μετοχή της εταιρείας έκλεισε μειωμένη κατά 6,35%, στις 304,6 πένες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφτασε και στο χαμηλότερο της σημείο των τελευταίων 14 ετών.

Newslink

Σχόλια