Κόλπος Μεξικού: το πετρέλαιο στο Μισισιπή-ανησυχία για καταιγίδα

0
13

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Στις ακτές του Μισισιπή έφτασαν, χθες Κυριακή 27 Ιουνίου, μεγάλα κομμάτια πηχτό πετρέλαιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Είναι η πρώτη φορά που πετρέλαιο από τη διαρροή της πετρελαιοπηγής της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού, πλήττει την ακτή της πολιτείας αυτής.

Το πετρέλαιο εκβράστηκε σε δύο τουριστικές παραλίες στο Όσιαν Σπρινκγς, το οποίο βρίσκεται περίπου 16χλμ ανατολικά του Μπιλόξι και σε μια παραλία που χρησιμοποιούν οι ψαράδες και είναι κοντά σ΄ ένα εσωτερικό βάλτο.

Τα συνεργεία περισυνέλλεξαν ένα πελεκάνο, ο οποίος ήταν καλυμμένος με πετρέλαιο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις Αξιωματούχων της Πολιτείας και της Ακτοφυλακής, θα εκβραστεί και άλλο πετρέλαιο.

Παράλληλα, αμερικανοί μετεωρολόγοι εκφράζουν την ανησυχία τους για πιθανότητα τροπικής καταιγίδας στον κόλπο του Μεξικού.

Σε περίπτωση που η τροπική καταιγίδα «Άλεξ» φτάσει στην περιοχή, η ΒΡ θα αναγκαστεί να αναστείλει τις εργασίες περιορισμού της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Προς το παρόν, η καταιγίδα «Άλεξ» δεν φαίνεται να απειλεί τις επιχειρήσεις για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας, όπως δήλωσε αξιωματούχος της Ακτοφυλακής.

«Καταλαβαίνουμε ότι κινείται προς τα δυτικά αυτήν τη στιγμή και δεν απειλεί την περιοχή», δήλωσε ο ναύαρχος της ακτοφυλακής Θαντ Άλεν σε δημοσιογράφους.

Newslink

Σχόλια