"Δημοκρατική Αριστερά": ευρωπαϊκός προσανατολισμός και Οικολογία

1
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Tη συγκρότηση του κόμματος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» ανακοίνωσε ο Φώτης Κουβέλης την Κυριακή μιλώντας σε πολυπληθές ακροατήριο στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν για να ενταχθούν στο νέο πολιτικό σχηματισμό.

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ως κατευθυντήριους άξονες του νέου αριστερού κόμματος τη σοσιαλιστική προοπτική, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την Οικολογία: «Η οικονομική κρίση, η απειλή για το ευρώ απαιτούν περισσότερη Ευρώπη, περισσότερη ενοποίηση, οικονομική διακυβέρνηση», είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε σχετικά με το οικολογικό προφίλ του νέου κόμματος πως «Αριστερά και οικολογία δεν είναι πλέον δυνατό να λειτουργήσουν χωριστά ως δυνάμεις σφαιρικού μετασχηματισμού. Μαζί, όμως, μπορούν να συνθέσουν ένα καινούργιο όραμα, μια προγραμματική καινοτομία και κατάκτηση για τον κόσμο και τις σύγχρονες κοινωνίες».

Ο κ. Κουβέλης άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει μιλώντας για «φορείς της Αριστεράς» που «αρνήθηκαν να διατυπώσουν, να οργανώσουν τις κοινωνικές δυνάμεις με εναλλακτική πρόταση. Ξοδεύτηκαν στις καταγγελίες χωρίς κανένα αποτέλεσμα, στα λόγια επιχειρούσαν να μπλοκάρουν το ένα πακέτο μετά το άλλο, που γίνονταν όλο και χειρότερα, και έφθασαν στο σημείο να αναζητούν λύσεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και χωρίς ευρώ».

Τέλος, ο κ. Κουβέλης έστρεψε τα βέλη του ενάντια σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας ότι δικαίως πολύ μεγάλα τμήματα της κοινωνίας τους αποδοκιμάζουν και πρόσθεσε ότι αν οι πολίτες είχαν εναλλακτικές λύσεις θα έβαζαν κυριολεκτικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα συγκεκριμένα κόμματα.

Η πολιτική επιτροπή της Ανανεωτικής Δημοκρατικής Αριστεράς συγκροτείται από 170 στελέχη.

Πηγή: i-live

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η Δημοκρατική Αριστερά έχει πρόσωπα πεπειραμένα πολιτικά και άφθαρτα, αυτά είναιπροσόντα ζητούμενα σήμερα. Θα έχει επιτυχία.

Comments are closed.