Πεταλωτής: «προσβλητικό και ανακριβές» το δημοσίευμα του Guardian

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος με επιστολή που έστειλε προς τη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», ζητά να αποσύρει το δημοσίευμα της σχετικά με την ελληνική κυβέρνηση ότι «πουλάει» τα νησιά της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα», ο κ. Πεταλωτής χαρακτηρίζει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «ανακριβές», «προσβλητικό», «παραπλανητικό» και «εμπρηστικό».

Στην επιστολή του αναφέρει ότι «Είμαι βαθιά απογοητευμένος από το παραπλανητικό άρθρο της Elena Moya, που δημοσιεύτηκε στο φύλλο του Guardian (25/06/2010).

Αρχικά, ο ισχυρισμός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση εμπλέκεται στην πώληση οποιουδήποτε νησιού είναι πλήρως ανακριβής. Οι αγοραπωλησίες νησιών που ανήκουν σε ιδιώτες, ούτε κάτι καινούριο είναι ούτε και αποτελεί είδηση, στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού. Πράγματι, το νησί του Ιονίου «Ναυσικά» είναι μια τέτοια περίπτωση που βρίσκεται στην αγορά εδώ και καιρό.

Είναι, δε, εξίσου παραπλανητικός ο ισχυρισμός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση διαπραγματεύεται με Ρώσους και Κινέζους επενδυτές, την πώληση γης στη Ρόδο, γεγονός που ανήκει στο πεδίο της ιδιωτικής εμπορικής κτηματομεσιτικής αγοράς που ουδεμία σχέση έχει με το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά βασίζεται σε ανυπόστατες φήμες.

Η παρατραβηγμένη άποψη ότι η Ελλάδα σκέφτεται την πώληση νησιών, “ωθούμενη από την αδυναμία του κράτους να αναπτύξει υποδομές και αστυνόμευση σε πολλά από αυτά”, είναι λανθασμένη και προσβλητική. Τέτοιοι ισχυρισμοί πραγματικά εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα μιας τέτοιας δημοσίευσης και μάλιστα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Guardian.

Τέλος, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι η Ελλάδα δεν έλαβε ‘’απαλλαγή’’ χρεών από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ένα δάνειο, το οποίο και θα αποπληρώσει πλήρως».

Πηγή: i-live.gr

Σχόλια