Κόλπος Μεξικού: ανησυχία για εξάπλωση της πετρελαιοκηλίδας

0
133

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Αμερικανοί μετεωρολόγοι παρακολουθούν το σύστημα των τροπικών καταιγίδων που σχηματίζεται στην Καραιβική και υπάρχει ενδεχόμενο να φτάσει ως την περιοχή της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», η ιδιωτική μετεωρολογική υπηρεσία AccuWeather ανακοίνωσε πως εξετάζει την πιθανότητα το σύστημα αυτό να περάσει από τον κόλπο του Μεξικού αργά την Κυριακή ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ανάλογα με την κατεύθυνση που θα πάρει το σύστημα, υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στα σκάφη που συμμετέχουν στην επιχείριση περιορισμού της πετρελαιοκηλίδας.

Επίσης, μπορεί η καταιγίδα να σπρώξει περισσότερο πετρέλαιο στις ακτές της Λουιζιάνας, του Μισισίπη, της Αλαμπάμα και της Φλόριντα.

Η διάσημη παραλία με άσπρη άμμο στην Πενσάκολα της Φλόριντα έκλεισε, όταν ξεβράστηκαν στην ακτή μπάλες πίσσας.

Έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται στο Πουέρτο Ρίκο, την Ισπανιόλα, την Τζαμάικα, την Κούβα και την Φλόριντα.

Την ίδια στιγμή η ΒΡ ανακοίνωσε πως μέχρι σήμερα έχει διαθέσει 2,35δις δολάρια για τον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής.

Εν τω μεταξύ, την αφαίρεση μηχανισμού της πετρελαικής εταιρείας, που επέτρεπε μερική άντληση πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής ακτοφυλακής.

«Υπήρξε ένα πρόβλημα, παρατήρησαν ότι υπήρχε ένα είδος διαρροής αερίου. Ανέφεραν ότι το πρόβλημα προήλθε από μία τηλεκατευθυνόμενη μηχανή που έπληξε έναν από τους αγωγούς του μηχανισμού άντλησης. Ο μηχανισμός επιθεωρήθηκε και θα αποκατασταθεί», δήλωσε ο ναύαρχος Θάντ Άλεν.

Παράλληλα, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι οποίοι συμμετείχαν στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το ναύαρχο Θαντ Άλεν, οι θάνατοι σημειώθηκαν σε δύο διαφορετικά περιστατικά.

Newslink

Σχόλια