Στο Υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλιστικό, Εργασιακά – Πρόβλημα με Λοβέρδο

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης θα συζητηθούν οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στα Εργασιακά προτού προωθηθούν για ψήφιση στη Βουλή.

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου στο θέμα του Ασφαλιστικού, που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», έντονος προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση σχετικά με τους χειρισμούς του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου στο Ασφαλιστικό.

Κυβερνητικά στελέχη θεωρούν πως ο κ. Λοβέρδος τεχνηέντως παρουσιάζει τον εαυτό του διαπραγματευόμενο με την τρόικα, χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, από το επιτελείο του Πρωθυπουργού επισημαίνεται ότι όλες οι προβλέψεις που θα πρέπει να ενταχθούν και στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο περιλαμβάνονται εξ αρχής στο μνημόνιο που έχει υπογραφεί και το οποίο εν συνεχεία ψηφίστηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης η δήλωση συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου που δήλωσε «ας κάνει ο Ανδρέας ό,τι είναι να κάνει τα επόμενα 24ωρα και δεν αποκλείεται να υπάρξει παρέμβαση του Πρωθυπουργού ».

Πηγή: i-live

Σχόλια