Εκδίκαση της υπόθεσης κακοποίησης ελέφαντα σε τσίρκο

0
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Στο Πλημμελειοδικείο Φλώρινας εκδικάζεται  η κοινή μήνυση του Αρκτούρου, φιλοζωικών σωματείων και ιδιωτών σχετικά με την κακοποίηση ελέφαντα από επιχείρηση τσίρκο κατά τη διάρκεια παραστάσεών του στην πόλη της Φλώρινας.

Η μηνυτήρια αναφορά απευθύνεται κατά του ιδιοκτήτη ή και του νομίμου εκπρόσωπου της επιχείρησης έκθεσης (επίδειξης) ζώων με το διακριτικό τίτλο « Alex Hamar – Circo Massimo» η και κατά παντός υπαλλήλου ή συνεργάτη της επιχείρησης υπεύθυνο για το αδίκημα του βασανισμού ή και κακοποίησης ή και κακομεταχείρισης ελέφαντα που βρισκόταν υπό την ιδιοκτησία της επιχείρησης, για δημόσια έκθεση και επίδειξη του για την ψυχαγωγία του κοινού.

Το περιστατικό κακοποίησης τελέστηκε στις 2 Μαΐου 2009 μέσα στην προσωρινή εγκατάσταση της επιχείρησης στο Δήμο Φλώρινας (οδός Μοναστηρίου στο 3ο χλμ δίπλα στο Δ.Α.Κ. Φλώρινας).

Πρόκειται για ένα από τα πολλά περιστατικά κακοποίησης ζώων που λαμβάνουν χώρα σε επιχειρήσεις τσίρκο που λειτουργούν ανά τον κόσμο και που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Με την πεποίθηση ότι η άγρια ζωή είναι κομμάτι της ζωής μας ο Αρκτούρος υπερασπίζεται το δικαίωμα της προστασίας και διατήρησης της άγριας ζωής στο φυσικό της βιότοπο, ενάντια σε οποιαδήποτε ανθρώπινη συμπεριφορά εκμετάλλευσης των ζώων και αντιπροτείνουμε το καθεστώς διαβίωσης σε ημιελεύθερο περιβάλλον για τα ζώα που δεν μπορούν να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο διαβίωσης.

Ο Αρκτούρος συνεχίζει την εκστρατεία με τίτλο «Ελλάδα, Xώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα» και καλεί

• Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να τροποποιήσει τη σχετική νομοθεσία και να απαγορεύσει σε εθνικό επίπεδο την είσοδο και λειτουργία επιχειρήσεων τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα.

• Δήμους και φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να απαγορεύσουν με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων τη λειτουργία τσίρκων στην επικράτειά τους.

• Ενεργούς πολίτες να υποστηρίξουν το αίτημά μας υπογράφοντας στο www. arcturos. wordpress. com

Newslink


Πηγή: Αρκτούρος

Σχόλια