«Κραυγή της Γης» από την πύλη Strymonikos Online

0
46

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την πρωτοπόρα Περιβαλλοντική Εκστρατεία, «Η Κραυγή της Γης», διοργανώνει η Τουριστική Πύλη Strymonikos Online www.strymonikos.net σε συνέχεια των περιβαλλοντικών της δράσεων, που περιλαμβάνουν ενημερώσεις μαθητών, εκθέσεις ζωγραφικής – χειροτεχνίας, εκθέσεις λαμπάδας από μεταχειρισμένα υλικά και καθαρισμούς παραλιών.

Η πύλη Strymonikos Online αφουγκράζεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γη και προσκαλεί τους «Protect Earth», μια ομάδα από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, τον Αλέξη και τον Κωνσταντίνο, να ζωγραφίσουν πάνω σε κάδους απορριμμάτων την «Κραυγή της Γης»

Πρόκειται για graffiti με βασικές θεματικές ενότητες: 1) την Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων, 2) την Διαχείριση των Απορριμμάτων και των Λυμάτων και 3) τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Άλλοτε αυστηρά, άλλοτε σκωπτικά τα σχέδια των «Protect Earth» μαγνητίζουν τα βλέμματα και αποτελούν αντικείμενο προβληματισμού.

Πρωταγωνιστές της Περιβαλλοντικής αυτής Εκστρατείας της Τουριστικής Πύλης Strymonikos Online www.strymonikos.net , οι κάδοι απορριμμάτων, οι οποίοι έχουν επιλεγεί ως αντικείμενο καθημερινής και καθολικής χρήσης.

Η «Κραυγή της Γης», άρχισε εδώ και λίγες μέρες να αποτυπώνεται στα πρώτα 17 έργα των «Protect Earth» και θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι στα χωριά του Στρυμονικού κόλπου.

Νέα Βρασνά, Σταυρός, Βρασνά, Άνω Σταυρός, Ασπροβάλτα, Τούζλα, Ολυμπιάδα θα φιλοξενήσουν τους «Protect Earth» για την υλοποίηση του πρώτου μέρους της  Περιβαλλοντικής Εκστρατείας « Η κραυγή της Γης».

Το δεύτερο μέρος θα αρχίσει να υλοποιείται τον Σεπτέμβριο, όπου η «Κραυγή της Γης» θα χαρτογραφηθεί προκειμένου να δημιουργηθεί «Ο Δρόμος της Γης».

Ένας δρόμος με διαδρομές όπου οι περιηγητές του θα μπορούν να ενημερώνονται από την Τουριστική Πύλη Strymonikos Online www.strymonikos.net, για τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων της Γης, απολαμβάνοντας παράλληλα Ιππασία, Πεζοπορία και Ποδηλασία.

Πηγή: Strymonikos Online

Σχόλια