Σε φωτοβολταικά επενδύουν οι αγρότες στη Λάρισα

1
12

Περιβάλλον- Ενέργεια-Οικολογία.

Ο νομάρχης Λάρισας ζητεί από το υπουργείο Ανάπτυξης την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης φωτοβολταικών μονάδων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».

Η νομαρχία έχει ως στόχο να προχωρήσουν παντού στο νομό εγκαταστάσεις φωτοβολταικών μονάδων από αγρότες, προκειμένου να ενισχυθεί το εισόδημα τους.

Το σχέδιο που προωθεί η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση θα αποφέρει σημαντικές επενδύσεις στο νομό, αλλά και αύξηση του ενεργειακού ισοζυγίου με τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μάλιστα για τον καλύτερο συντονισμό όλου του επιχειρήματος, κλήθηκε στη Λάρισα ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ανδρέας Κατζηλάκης.

Σε σύσκεψη που έγινε στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Λάρισας, ο κ. Κατζηλάκης ενημέρωσε στελέχη Νομαρχιακών Επιτροπών Χωροταξίας – Περιβάλλοντος (ΝΕΧΩΠ) απ’ όλη τη Θεσσαλία, σχετικά με τις διαδικασίες που είναι απαραίτητες για να προχωρήσουν οι φωτοβολταϊκές μονάδες από αγρότες, ώστε με τη σειρά τους τα στελέχη αυτά να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους.

Ο αντινομάρχης Λάρισας, Κ. Σπανούλης, τόνισε ο νομός Λάρισας επιδιώκει να εκδίδει η τοπική Επιτροπή την άδεια χρήσης γης, ώστε να εξυπηρετούνται γρηγορότερα οι αγρότες που θέλουν να επενδύσουν στα φωτοβολταικά συστήματα.

Διαβάστε στο econews για τα φωτοβολταικά

Newslink

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ας προχωρήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης με αυτά τα πράγματα, γιατί η μπριμπρι τρέχει ακόμη πίσω απο τον πολύτεκνο.

Comments are closed.