"Δεν αναδιαρθρώνουμε το χρέος" λέει ο Παπακωνσταντίνου – Έξοδος στις Αγορές

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Δεν θα χρειαστεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι η χώρα θα εξέλθει της δημοσιονομικής κρίσης.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για «πρόβλημα αξιοπιστίας» της Ελλάδας, ενώ αναφερόμενος στην ευρωζώνη δήλωσε πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να καταστραφεί η νομισματική ένωση από την υπερβολική αντίδραση των αγορών».

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος λέγοντας χαρακτηριστικά «Βλέπω φως στο τούνελ», ενώ εκτίμησε πως η ελληνική οικονομία θα επανέλθει ταχύτερα του αναμενομένου σε αναπτυξιακή τροχία, στα μέσα του 2011.

Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε πάντως ότι τόσο η Ισπανία όσο και η Πορτογαλία βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα.

Εντωμεταξύ, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους προετοιμάζεται για νέα έκδοση εντόκων γραμματίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις εντός του Ιουλίου.

Σκοπός της έκδοσης η αναχρηματοδότηση εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 4,86 δις. ευρώ που λήγουν.

Εκτιμάται πως η κυβέρνηση ανακοίνωσε την έκδοση αφενός για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις των αγορών και αφετέρου για να αποδείξει ότι η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί και ότι η χώρα είναι εις θέση να δανείζεται.

Αν και εφόσον η έκδοση πραγματοποιηθεί θα πρόκειται για τον πρώτο δανεισμό από τις Αγορές από τις 20 Απριλίου που πραγματοποιήθηκε η τελευταία έκδοση εντόκων γραμματίων και από την ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ/ΔΝΤ.

Πηγή: i-live

Σχόλια