Δήμος Αθηναίων: νέα επιχείρηση καθαρισμού κτιρίων

1
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Νέα επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης κτιρίων, σε γειτονιές της Αθήνας πραγματοποίησαν τα ειδικά συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο παρεμβάσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας, που υλοποιούνται με εντολή του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε δύο κτίρια επί των οδών Αλκιβιάδου 107 και Αριστομένους 49, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, παρουσία εισαγγελέα και με τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Υγειονομικής Διεύθυνσης της Νομαρχίας Αθηνών και κλιμακίου της ΥΠΕΕ.

Και στα δύο κτίρια διαπιστώθηκε ότι διαβιούσαν δεκάδες μετανάστες, σε συνθήκες ακατάλληλες, τόσο για τους ίδιους όσο και για τη δημόσια υγεία.

Ιδιαίτερα εντός του κτιρίου επί της οδού Αριστομένους, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό, διαπιστώθηκαν οι άθλιες συνθήκες διαμονής των μεταναστών και η συσσώρευση απορριμμάτων.

Τα ειδικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση των απορριμμάτων, τον καθαρισμό και την απολύμανση του κτιρίου.

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της Πόλης Ανδρέας Παπαδάκης μεταξύ άλλων τόνισε: «Με εντολή του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής ήρθαμε σήμερα στο κτίριο αυτό, επί της οδού Αριστομένους, όπου διαπιστώθηκε ότι διέμεναν περισσότεροι από 65 μετανάστες σε συνθήκες άθλιες.

Συνθήκες που εγκυμονούν κινδύνους και για τους ίδιους αλλά και για τους περίοικους. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν ακριβώς δίπλα στεγάζεται και ένας παιδικός σταθμός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Αθηναίων επιχειρεί σε αυτή τη γειτονιά αφού πριν λίγο καιρό απομακρύναμε τα μπάζα από το διπλανό οικόπεδο και το καθαρίσαμε ώστε να μην αποτελεί εστία μόλυνσης.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας όπου έχουμε καθαρίσει πολλά κτίρια και τα έχουμε σφραγίσει».

Newslink

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τα κτίρια αυτά υποθέτω ανήκουν σε κάποιον ιδιώτη ή κάποιους ιδιώτες, οι οποίοι όμως αδιαφορούν (μπορεί να κρύβονται και κληρονομικά από πίσω, ποιος ξέρει). Πάλι καλά που ενδιαφέρεται ο Δήμος και τα καθαρίζει και τα σφραγίζει – δε θα το έκανε κανένας άλλος…

Comments are closed.