Επιχείρηση απορρύπανσης στον Άραχθο

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η επιχείρηση για την απομάκρυνση του μαζούτ που διέρρευσε από εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο χυμοποίησης στον Άραχθο , ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες δύο ημέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 1,5 έως 3 τόνοι μαζούτ διέρρευσαν από τις δεξαμενές του εργοστασίου χυμοποίησης «Εσπερίδα», το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί πριν από 13 χρόνια χωρίς να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε την Παρασκευή 18 Ιουνίου, όταν έγινε αντιληπτή πετρελαιοκηλίδα μήκους περίπου 200 μέτρων.

Ιδιωτική εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη ανέλαβε την επιχείρηση καθαρισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τις τοπικές αρχές.

Στην προσπάθεια απομόνωσης του μαζούτ και της λάσπης που προκλήθηκε συνέβαλε η ΔΕΗ, μέσω του υπευθύνου του υδροηλεκτρικού φράγματος Πουρναρίου, ο οποίος διέκοψε την παροχή νερού στη μονάδα, ώστε να μην παρασυρθεί το μαζούτ προς τις αρδευόμενες περιοχές και στον Αμβρακικό Κόλπο.

Παράλληλα, οι επιθεωρητές του υπουργείου Περιβάλλοντος, αναζητούν τους ενόχους της διαρροής, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος της επιχείρησης απορρύπανσης.

Newslink

Σχόλια