Τοξικό νέφος «πνίγει» για δεύτερη ημέρα τη Δράμα

0
13

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή 20 Ιουνίου, σε μάντρα συγκέντρωσης ελαστικών αυτοκινήτων προς ανακύκλωση στη ΒΙΠΕ Δράμας, συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων, αναζωπυρώθηκε χθες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Δράμας και των γειτονικών νομών προσπάθησαν με τη  χρήση χωματουργικών μηχανημάτων και τη ρίψη μπετόν να σβήσουν τη φωτιά.

Xθες το πρωί, έγιναν προσπάθειες για να καλυφθεί η καιόμενη περιοχή με μπετόν ταχείας πήξης για να κατασβήσουν οριστικά την πυρκαγιά, που προκάλεσε έκλυση τοξικών ουσιών και τη δημιουργία νέφους πάνω από την πόλη.

Πάρα τις συνεχείς προσπάθειες της Πυροσβεστικής, η φωτιά λόγω του εύφλεκτου υλικού, εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο, με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επισημαίνει ότι εξαιτίας της φύσεως του υλικού, η φωτιά θα καίει εσωτερικά, τους χιλιάδες τόνους ελαστικών για πολλές ημέρες ακόμα.

Επίσης, ζητήθηκε η βοήθεια και μηχανημάτων του Στρατού.

Το ΥΠΕΚΑ θα στείλει σήμερα στελέχη του, προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ο νομάρχης Δράμας Κ. Ευμοιρίδης κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Σε επίπεδο πολιτικής προστασίας του νομού, συγκλήθηκε το αρμόδιο νομαρχιακό όργανο που κάλεσε τους πολίτες της περιοχής να κλείσουν πόρτες, παράθυρα, κλιματιστικά και ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τον αερισμό των σπιτιών.

Επίσης, να μην κυκλοφορούν άσκοπα σε επιβαρημένο περιβάλλον από καπνούς ή στάχτες και να οδηγούν με κλειστά παράθυρα και κλειστό το σύστημα εξαερισμού του αυτοκινήτου.

Newslink

Σχόλια