Προβόπουλος: "Ευκαιρία το Μνημόνιο"

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ως «μοναδική ευκαιρία για την προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας» χαρακτήρισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος το περίφημο Μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Ο κ. Προβόπουλος, μιλώντας στο  Συνέδριο του Συνδέσμου Υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, έκανε λόγο για δημοσιονομική υπευθυνότητα και ευέλικτη αγορά, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας είναι τεράστιες, και εκτίμησε ότι η παρούσα κρίση θα «αποτελέσει τον καταλύτη του επανασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας που θα καταστήσει την Ελλάδα ανταγωνιστικό και εύρωστο μέλος της Ευρωζώνης».

Ο διοικητής της ΤτΕ δήλωσε αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας, αλλά τόνισε ότι θα απαιτηθεί χρόνος μέχρι να πειστούν οι Αγορές για τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, αναφερόμενος στο ευρώ, ο κ. Προβόπουλος προέβλεψε ότι πολύ σύντομα θα ανακτήσει την ισχυρή του θέση ως διεθνής ισοτιμία.

Σημειώνεται πως το Συνέδριο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση στο αμφιθέατρο του Μεγάρου Θ.Καρατζά της Εθνικής Τραπέζης. Θέμα του συνεδρίου η οικονομική κρίση, η ανάπτυξη και τα τεκταινόμενα στην παγκόσμια οικονομία.

Πηγή: i-live

Σχόλια