Γιώργος Παπανδρέου: "Οι κόποι και οι πόνοι του λαού πιάνουν τόπο"

1
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την αισιοδοξία του για την έκβαση της προσπάθειας που καταβάλλει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, μετέφερε από τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να στραφεί δικαστικά κατά αμερικανικών τραπεζών ως υπευθύνων για την ελληνική κρίση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προς τα ομογενειακά ΜΜΕ ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε θετικές τις προοπτικές της χώρας μας υποστηρίζοντας ότι «οι κόποι και οι πόνοι τού λαού μας πιάνουν τόπο. Ήδη, έχουμε τις πρώτες θετικές ενδείξεις. Όταν η Ελλάδα θέλει, μπορεί να τα καταφέρει».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτιών της οικονομικής κρίσης στη χώρας μας, κατά την οποία ενδέχεται να προκύψουν ευθύνες και αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια πληθώρα θεμάτων, από τις σχέσεις με την Ομογένεια ως την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Κάλεσε τους ομογενείς να στηρίξουν έμπρακτα τις προσπάθειες τις ελληνικής κυβέρνησης, αποκάλυψε τη σκέψη για έκδοση ομολόγου το οποίο θα προοριστεί για τους Έλληνες της διασποράς, ενώ αναφέρθηκε στις συζητήσεις που εξελίσσονται ανάμεσα στη Μητρόπολη και την Ομογένεια για συνεργασία σε οικονομικό (πχ πράσινη ανάπτυξη) και σε επιστημονικό επίπεδο.

Όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για τις 22 συμφωνίες που υπογράφηκαν με τους Τούρκους.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό δήλωσε την υποστήριξή του στην πολιτική Χριστόφια, μιλώντας για πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση για σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, ενώ εξέφρασε την ελπίδα για θετική κατάληξη μέσα στα πλαίσια του διαλόγου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Τέλος ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για άνοιγμα των ελληνικών πανεπιστημίων σε ξένους και ομογενείς φοιτητές, για την ανάγκη προσέλκυσης τουριστών και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μια απόλυτα ασφαλής χώρα.

Πηγή: i-live

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δηλαδή ο ΓΑΠ πιστεύει οτι τώρα οι έλληνες είναι ευχαριστημένοι?

    Στο συννεφάκι του κι αυτός.
    Μαζί με Λοβέρδο και Τίνα πράσινη.
    Απο την πολλή υπερβολή, ξέφυγααααααααν!

Comments are closed.