Δημοσκόπηση MRB: απογοήτευση, οργή και απαξίωση των πολιτικών

0
62

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πρώτο κόμμα τον «Κανένα» έδειξε δημοσκόπηση της MRB που ήρθε στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει το λαϊκό αίσθημα απαξίωσης των πολιτικών αρχηγών και πτώσης της κοινωνικής δυναμικής των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 28,1% και ακολουθούν η ΝΔ 20,1%, το ΚΚΕ 7, ο ΛΑΟΣ 4,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,6% και οι  Οικολόγοι 2,5.

«Πρώτο κόμμα» αναδεικνύεται η αδιευκρίνιστη ψήφος 31,1%.

Ποσοστό 70,1% των ερωτηθέντων δηλώνει απογοητευμένο με την κατάσταση της χώρας και τον τρόπο που αντιμετώπισης της κατάστασης από τους πολιτικούς, ενώ το 57,9% δηλώνει οργισμένο, επιβεβαιώνοντας την πλήρη απαξία στην οποία έχει εκπέσει ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

Πρωταθλητής στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται μακράν ο «κανένας» με ποσοστό 46,1%, με τους κκ. Παπανδρέου και Σαμαρά να ακολουθούν ασθμαίνοντας με ποσοστό 31,4% και 20,7% αντίστοιχα.

Τα παραπάνω αποτελέσματα επιβεβαιώνει η απόφαση τεράστιας μερίδας των ερωτηθέντων να μην προσέλθουν στις κάλπες στις επόμενες εκλογές.

Ενδεικτική της ψυχολογίας που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία είναι το εύρημα ότι το 52,6% των πολιτών θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας, ενώ το 61,4% θεωρεί ότι η κυβέρνηση μάλλον ή σίγουρα δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τους όρους που έχουν τεθεί στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης.

πηγή: i-live

Σχόλια