Κλείνει η πρώτη ρυπογόνα μονάδα της ΔΕΗ

0
20

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Την Πτολεμαΐδα θα επισκεφθεί σήμερα 18 Ιουνίου στις 1 το μεσημέρι η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, προκειμένου να θέσει εκτός λειτουργίας τη μονάδα «Πτολεμαΐδα 1».

Το κλείσιμο της πρώτης ρυπογόνου λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ, σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης με λιγνίτη πιο καθαρό και με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να αποκτούν κεντρικό ρόλο στο ενεργειακό μίγμα της Ελλάδας.

Η υπουργός, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, Κώστα Μαθιουδάκη και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, θα έχει συναντήσεις με φορείς της τοπικής κοινωνίας στη Νομαρχία Φλώρινας και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη.

Επίσης θα επισκεφθεί σταθμούς και ορυχεία της ΔΕΗ στο νομό Κοζάνης, θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων, με στελέχη της εταιρείας αλλά και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η υπουργός αναμένεται να ανακοινώσει από τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, το πρόγραμμα της ΔΕΗ, το οποίο αφορά την αντικατάσταση των παλιών ρυπογόνων μονάδων με νέες, σύγχρονης και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Newslink

Σχόλια