ΕΛΠΕ: ενημέρωση Παπούλια για την επένδυση 2 δισ. ευρώ

0
2

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Συνάντηση  με τον πρόεδρο του ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια» Τάσο Γιαννίτση πραγματοποίησε την Πέμπτη (17/6) ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για την επένδυση ύψους άνω των 2 δις. ευρώ που πραγματοποιούν τα ΕΛΠΕ με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Η επένδυση, στην οποία η ΕΤΕπ συμμετέχει με 400 εκατ. ευρώ αφορά την αναβάθμιση του διυλιστηρίου της Ελευσίνας με στόχο την αύξηση της παραγωγής καθαρών καυσίμων.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2011.

Ο κ. Γιαννίτσης δήλωσε σχετικά πως «πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση στην Ευρώπη αυτή την στιγμή στο είδος της και νομίζω μοναδική για την Ελλάδα, η οποία θα δημιουργήσει και ευκαιρίες απασχόλησης», προσθέτοντας πως «βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, παράγει καλύτερα και φιλικότερα προϊόντα για το περιβάλλον, μειώνει τις εισαγωγές και αυξάνει τις εξαγωγές και βελτιώνει σημαντικά τις περιβαλλοντικές επιδόσεις του διυλιστηρίου, μειώνοντας δραστικά τις εκπομπές όλων των τοπικών ρύπων».

Ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ αναφέρθηκε επίσης στη δυσμενή οικονομική συγκυρία για τον κλάδο των καυσίμων τονίζοντας πως «μας δημιουργεί όχι απλώς προβλήματα, αλλά πολύ έντονα προβλήματα και θα χρειαστεί να γίνει κατανοητό αυτό και να στηριχτούμε συνολικά» και τόνισε πως «Το άλλο μέτωπο είναι η μείωση της ζήτησης και η όλη συγκυρία, η οποία έχει επηρεάσει όλον τον κλάδο – και λογικό είναι – γιατί ο κόσμος προσπαθεί να δει πώς θα εξοικονομήσει από δαπάνες στο θέμα της βενζίνης, του πετρελαίου κλπ.

Γενικά, δίνουμε μια μάχη για να την κερδίσουμε. Και σε επίπεδο επιχείρησης και για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και την οικονομία συνολικά και τις τοπικές κοινωνίες, με τις οποίες έχουμε ιδιαίτερα στενούς δεσμούς, στο Θριάσιο πεδίο και στην Θεσσαλονίκη, τον κόσμο που είναι μέσα στην επιχείρηση και δουλεύει».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Γιαννίτσης δήλωσε ότι ο Όμιλος απασχολεί 2500 άτομα στην Ελλάδα και ακόμη 2500-3000 άτομα στο εξωτερικό, στις θυγατρικές του.

πηγή: i-live

Σχόλια