Επίσκεψη Μπιρμπίλη σε μονάδες της ΔΕΗ

0
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, αναμένεται να επισκεφθεί τις μονάδες και τα ορυχεία της ΔΕΗ, στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Κατά την επίσκεψη της στη δυτική Μακεδονία, κάνοντας μια συμβολική κίνηση, θα κατεβάσει και το διακόπτη της μονάδας 1 – θέτοντάς την έτσι εκτός λειτουργίας – του ατμοηλεκτρικού σταθμού (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας, η οποία κλείνει έναν κύκλο ζωής πενήντα και πλέον χρόνων.

Από αύριο 18 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η περιοδεία της υπουργού ΠΕΚΑ, με πρώτη στάση τον ΑΗΣ Μελίτη στη Φλώρινα και τα ορυχεία της Βεύης.

Στη συνέχεια, θα επισκεφτεί σταθμούς και ορυχεία της ΔΕΗ στο νομό Κοζάνης, θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων, με στελέχη της εταιρείας αλλά και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η υπουργός αναμένεται να ανακοινώσει από τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, το πρόγραμμα της ΔΕΗ, το οποίο αφορά την αντικατάσταση των παλιών ρυπογόνων μονάδων με νέες, σύγχρονης και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Μέχρι το 2024, αναμένεται να κλείσουν οι σταθμοί Πτολεμαΐδας, Καρδιάς, Αμυνταίου και Αγίου Δημητρίου, πλην της 5ης μονάδας, που είναι σχετικά καινούρια και σύγχρονης τεχνολογίας.

Επίσης, η υπουργός θα ανακοινώσει επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια, όπως φωτοβολταικά πάρκα καθώς και αποκαταστάσεις εδαφών που θα επιστραφούν μετά τη χρήση, από τη ΔΕΗ στην τοπική κοινωνία.

Newslink

Σχόλια