Συνάντηση Μανιάτη με ΣΕΒ για επενδύσεις στην ενέργεια

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ζήτησε από αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) τη συμμετοχή των βιομηχάνων στις επενδύσεις της ενέργειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

Από την πλευρά τους,  οι βιομήχανοι δεσμεύτηκαν ότι θα μπουν στις ενεργειακές επενδύσεις στην ηλεκτροπαραγωγή και το φυσικό αέριο, με σκοπό να μειώσουν και το δικό τους κόστος παραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν  οι δυνατότητες συνεισφοράς των επιχειρήσεων στην προώθηση δράσεων για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, ιδιαίτερα με τις ευκαιρίες που δημιουργούνται με το νέο σχετικό Νομοθετικό πλαίσιο.

Επίσης, η υλοποίηση των αναγκαίων εθνικών ενεργειακών υποδομών στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ και η αξιολόγηση των επιπτώσεων που έχει στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων η εφαρμογή των νέων τιμολογιακών πολιτικών για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως η ανταπόκριση της χώρας μας στις Ευρωπαϊκές πολιτικές για την ενέργεια και η στήριξη των αντίστοιχων διεθνών δράσεών της, έχει κρίσιμη σημασία για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της.

Newslink

Σχόλια