Στροφή στην «καθαρή ενέργεια» κάνει ο Μπάρακ Ομπάμα

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την υποστήριξη του κόμματος και των οπαδών του ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα προκειμένου να χτίσει ένα «νέο μέλλον» στο οποίο θα κυριαρχούν οι καθαρές μορφές ενέργειας.

Ο Ομπάμα είπε πως η χρήση ορυκτών καυσίμων θέτει σε κίνδυνο το μέλλον τόσο της Αμερικής όσο και ολόκληρου του πλανήτη.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έγιναν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις πληγείσες από την πετρελαιοκηλίδα περιοχές του Μισισίπι, της Αλαμπάμα και της Φλόριντα.

Πρόκειται για την τέταρτη επίσκεψη του Ομπάμα στην περιοχή.

Η πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ, υπεύθυνη για την πρωτόγνωρη οικολογική καταστροφή του Κόλπου του Μεξικού και των παράκτιων περιοχών, ανακοίνωσε πως μέχρι στιγμής έχει διαθέσει 1,6 δις. δολάρια σε αποζημιώσεις και έργα καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας.

Ο Μπάρακ Ομπάμα υποσχέθηκε στους κατοίκους των περιοχών ότι οι παραλίες τους θα επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση μες την επόμενη διετία και ορκίστηκε ότι θα εργαστεί με όλες τις δυνάμεις του προκειμένου η ΒΡ να πληρώσει για τη βλάβη που προκάλεσε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στον Κόλπο διαρρέει ποσότητα 40.000 βαρελιών ημερησίως, ενώ η ΒΡ καταφέρνει να συλλέξει μόνο 15.000 βαρέλια.

Σημειώνεται πως ο Ομπάμα μίλησε για την μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή του καιρού μας, χαρακτηρίζοντάς την ως 11η Σεπτεμβρίου του Περιβάλλοντος.

Σχόλια