Το Obsession του Calvin Klein «αιχμαλωτίζει» τα τζάγκουαρ…

0
77

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Διαφημίζεται ως «το απόλυτο άρωμα για τους άνδρες», ένα αισθησιακό άρωμα που κάνει τις γυναίκες να «παραδίνονται» στην ακαταμάχητη γοητεία των ανδρών που το φορούν. Πρόκειται για την ανδρική κολόνια «Obsession» του Calvin Klein, η οποία όπως φαίνεται δεν «αιχμαλωτίζει» μόνο τις γυναίκες αλλά και τα τζάγκουαρ στη ζούγκλα της Γουατεμάλας.

Οι επιστήμονες μάλιστα χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη κολόνια στο καταφύγιο Maya, μια μεγάλη προστατευόμενη έκταση σε τροπικό δάσος της Γουατεμάλας, προκειμένου να «δελεάσουν» τα τζάγκουαρ.

Η επιλογή του αρώματος δεν είναι τυχαία. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, τα τζάγκουαρ λατρεύουν να μυρίζουν, να ξύνουν και να περιεργάζονται αντικείμενα που έχουν ψεκαστεί με την «Obsession» του CK.

Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο άρωμα προσελκύει τις «μεγάλες αγριόγατες» της ζούγκλας είναι πολύ ενθαρρυντικό. Ψεκάζοντας σε συγκεκριμένα σημεία, οι ερευνητές μπορούν να φέρουν τα  τζάγκουαρ κοντά στις κάμερες που υπάρχουν στο καταφύγιο της Γουατεμάλας και να παρατηρήσουν προσεκτικά τις συνήθειες τους, βγάζοντας νέα επιστημονικά συμπεράσματα.

Η διαπίστωση ότι το άρωμα του CK προσελκύει τα τζάγκουαρ έγινε  από την οργάνωση Wildlife Conservation Society, έπειτα από πείραμα σε ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης.

Προκειμένου να προσελκύσουν τα ζώα κοντά στις κρυμμένες κάμερες, τα μέλη της οργάνωσης δοκίμασαν 23 διαφορετικά αρώματα πολύ γνωστών εταιρειών. Μεταξύ των αρωμάτων που κατάφεραν να «κρατήσουν» τα τζάγκουαρ για περισσότερο χρόνο κοντά στις κάμερες είναι το Charlie της Revlon και το L’Air du Temps της Nina Ricci. Την πρώτη θέση κατέλαβε το «Obsession» του Calvin Klein, αφού κατάφερε να «αιχμαλωτίσει» τα τζάγκουαρ για περίπου 11 λεπτά.

Για το econews.gr Φωτεινή Νικολάου

Πηγή Guardian

Σχόλια