Ολοκληρώθηκε το φόρουμ «Πράσινη Επιχειρηματικότητα»

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με στόχο την υποστήριξη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και σύνδεση με την Επιχειρηματικότητα το Κέντρο Αειφορίας (CSE), ανέλαβε να φιλοξενήσει την Διεθνή Ημέρα Επιχειρηματικότητας (World Entrepreneurship Day, WED 2010) στην Αθήνα με επίκαιρο θέμα την «Πράσινη Επιχειρηματικότητα».

Στο πλαίσιο ανάπτυξης πρωτοβουλιών, για την ενίσχυση της Πράσινης Επιχειρηματικότητας και πράσινων θέσεων εργασίας, η ομάδα του CSE διοργάνωσε το συγκεκριμένο Forum για την προβολή καλών πρακτικών αλλά και ιδεών που σχετίζονται άμεσα με την ανάπτυξη της  πράσινης επιχειρηματικότητας. Στο Forum παρουσιάστηκε η νέα πρωτοβουλία του CSE, το GREEN ACADEMY που έχει ως στόχο την παροχή εκπαίδευσης για τους πράσινες επιχειρηματίες.

Στο Forum χαιρετισμούς απεύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Γιάννος Λιβανός και η Γενική Διευθύντρια του Σωματείου Επιχειρηματικότητα Νέων/Junior Achievement Greece, Ελένη Μαυρικάκη, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν το www.econews.gr.

Στο FORUM συμμετείχαν πράσινες επιχειρήσεις, start-ups, και νέα άτομα με καινοτόμες λύσεις σε αντιπροσωπευτικούς τομείς της οικονομίας, με κύριο πλεονέκτημα: την ανακάλυψη, εκτίμηση και αξιοποίηση καινοτόμων πρακτικών που προστατεύουν το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία/ηθική (Triple Bottom Line). Οι «πράσινοι ήρωες», όπως τους ονόμασε το CSE, μοιραστήκαν τις εμπειρίες τους που αντιπροσώπευαν τομείς όπως βιολογικά τρόφιμα, εναλλακτική ενέργεια, eco-τουρισμός, πράσινες τεχνολογίες, οικολογική διαμόρφωση κτηρίων και χώρων και «ηθική» μόδα.

Ο Δ. Σύμβουλος του CSE Νίκος Αυλώνας, δήλωσε «Η Πράσινη Επιχειρηματικότητα είναι το κλειδί για την επίλυση των οικονομικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και προσφέρει νέες θέσεις εργασίας για την επόμενη γενιά των επαγγελματιών. Το CSE, μέσα από την διοργάνωση του Forum αυτού και της παρουσίασης του Green Academy, στοχεύει στην πρακτική και ουσιαστική υποστήριξη της Πράσινης Επιχειρηματικότητας».

Το Κέντρο Αειφορίας (CSE) ως ο κορυφαίος εξειδικευμένος οργανισμός στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της Αειφόρου Ανάπτυξης με γραφεία στην Αθήνα, Βρυξέλλες και Σικάγο και με δράσεις σε όλο τον κόσμο, παρέχει στρατηγικές και λύσεις Αειφόρου ανάπτυξης για πελάτες από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Το Κέντρο Αειφoρίας (CSE) διοργανώνει πληθώρα ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την υποστήριξη της Πράσινης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας όπως το Διεθνώς αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Climate Change Leader“ που διοργανώνεται 22 & 23 Ιουνίου στην Αθήνα, και το Green Academy “Start a Green Business”. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα γραφεία μας στο 210-8085565 ή μέσω e-mail στη διεύθυνση marketing@cse-net.org, ή απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα www.cse-net.org.

Σχόλια