Νεκροί αρουραίοι στο Θερμαϊκό

0
15

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Οι περιπατητές στην παραλία της Θεσσαλονίκης αντίκρισαν ένα απαίσιο θέαμα, καθώς εκατοντάδες νεκροί αρουραίοι επέπλεαν στα νερά του Θερμαϊκού, σύμφωνα με δημοσίευμα της  εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

«Φταίνε οι έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου τριημέρου που είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δεκάδες υπόνομοι, τα ζώα να πνιγούν και να καταλήξουν στη θάλασσα μαζί με τα άλλα απόβλητα του αποχετευτικού δικτύου», ανέφεραν οι αρμόδιοι.

Οι επιστήμονες σε ημερίδα της νομαρχίας που έγινε διαβεβαίωσαν ότι «μπορούμε να καταναλώνουμε άφοβα μύδια από τις καλλιέργειες του Θερμαικού».

Η βιολόγος του ΑΠΘ Κατερίνα Αλιγιζάκη, που συμμετείχε στην ημερίδα της νομαρχίας με θέμα «περιβάλλον – πρωτογενής ανάπτυξη και δημόσια υγεία», ανέφερε ότι «το σύστημα παρακολούθησης των δυνητικά τοξικών μικροφυκών στο Θερμαϊκό κόλπο λειτουργεί ικανοποιητικά τα τελευταία δέκα χρόνια».

«Με τους συστηματικούς ελέγχους όμως, έχουμε καταφέρει να παρακολουθούμε στενά πλέον το φαινόμενο της εμφάνισης των δυνητικά τοξικών μικροφυκών, που συγκεκριμένα για τους πληθυσμούς του γένους Dinophysis στο Θερμαϊκό κόλπο παρουσιάζεται δύο φορές ετησίως κατά τα τελευταία χρόνια», τόνισε.

Σχόλια