Τελετή βράβευσης των «Μεγάλων Γιορτών Ανακύκλωσης»

0
18

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Στην Αίγλη Ζαππείου βρέθηκαν την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010 περισσότεροι από 400 μαθητές δημοτικών και γυμνασίων από Δήμους όλης της χώρας, με σκοπό να βραβευτούν για την εντυπωσιακή συμμετοχή των σχολικών τμημάτων τους στις φετινές «Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» που διοργανώθηκαν από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης  Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».

Τη Γιορτή της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, κ. Γιάννης Μανιάτης, ο ΓΓ  κ. Ανδρέας Ανδρεόπουλος, o Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κώστας Καρτάλης, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του εθνικού Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ», κ. Φλωρεντία Κουλαμπά και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κ. Νίκος Κακλαμανάκης και ο κ. Βασίλης Πολύμερος.

Στη τελετή συμμετείχαν ακόμη οι κ.κ. Παναγιώτης Φασούλας, Δήμαρχος Πειραιά, Χατζής Χατζηευθυμίου, Δήμαρχος Ροδίων, Νικόλαος Σαράντης, Δήμαρχος  Αγ. Αναργύρων, Νικόλαος Χιωτάκης, Δήμαρχος Κηφισιάς καθώς και αντιπροσωπείες των Δήμων όλης της χώρας, οι οποίοι απένειμαν τα έπαθλα στους νικητές.

Τα σχολικά τμήματα που πήραν μέρος στο Μεγάλο Διαγωνισμό Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ο οποίος ολοκληρώθηκε λίγο πριν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, κατόρθωσαν, κατά τη διάρκεια 3 εβδομάδων, να ανακυκλώσουν συνολικά 2.092.631 πλαστικές, γυάλινες και μεταλλικές συσκευασίες!

Το σχολικό τμήμα που συγκέντρωσε τις περισσότερες συσκευασίες (19.621 συσκευασίες) είναι το ΣΤ1 του 53ου Δημοτικού Σχολείου, Ηρακλείου Κρήτης.

Στην τελετή απονεμήθηκαν έπαθλα στα τρία σχολικά τμήματα που πρώτευσαν σε κάθε Δήμο.

Όλοι οι μαθητές των τμημάτων αυτών έλαβαν netbooks, ποδήλατα, ipod, mp3 players και mp4 players.

Χορηγοί των επάθλων ήταν οι εταιρίες VODAFONE, CARREFOUR, YOU.gr της INFOQUEST και ΠΛΑΙΣΙΟ.

Οι φετινές «Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» ολοκληρώθηκαν, αλλά η Ανταποδοτική Ανακύκλωση συνεχίζεται σε όλη τη χώρα… γιατί τα παιδιά και το  περιβάλλον είναι το μέλλον του κόσμου μας!

Στο χρονικό διάστημα  των 3 εβδομάδων που διήρκεσαν οι φετινές «Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», ανακτήθηκαν:

-1.238.649 πλαστικές συσκευασίες ή 61.932,45 κιλά πλαστικού

-545.387 αλουμινένιες συσκευασίες ή 8.180,81 κιλά αλουμινίου

-98.852 λευκοσιδηρές συσκευασίες ή 5.436,86 κιλά λευκοσιδήρου

-209.713 γυάλινες συσκευασίες ή 59.768,21 κιλά γυαλιού

Σημειώνεται, ότι με την ανακύκλωση των ανωτέρω συσκευασιών, κατά τη διάρκεια των Γιορτών Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, επιτεύχθηκαν τα ακόλουθα εξαιρετικά περιβαλλοντικά οφέλη:

-δεν θα εκλυθούν στην ατμόσφαιρα περισσότερα από 45.334 κιλά αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο  του θερμοκηπίου

-δεν θα γίνει εξόρυξη σχεδόν 37.386 κιλών βωξίτη

-εξοικονομήθηκαν περισσότερα από 5.726 κιλά πετρελαίου

-εξοικονομήθηκε ηλεκτρική ενέργεια για να ακούσουμε ραδιόφωνο για περισσότερες από  2.181.540 ώρες  ή για να δούμε τηλεόραση για περισσότερες από 1.636.160 ώρες

Σχόλια