Η Exxon Mobil εξετάζει την παραγωγή βιοκαυσίμων από φύκια

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την παραγωγή βιοκαυσίμων από φύκια και τα οφέλη από τη διάθεσή τους στην αγορά εξετάζει η Exxon Mobil Corp.

«Αν και το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και ο άνθρακας αναμένεται να αντιπροσωπεύουν το 80% του ενεργειακού μείγματος παγκοσμίως μέχρι το 2030,  οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα βιοκαύσιμα θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον ενεργειακό σχεδιασμό», δήλωσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil, Andrew Swiger.

Σύμφωνα με τον κ. Swiger, η παγκόσμια ενεργειακή ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί περίπου κατά 35% μέχρι το 2030, συγκριτικά με τα επίπεδα του 2005.

Για την ανάπτυξη της άλγης χρειάζεται το φως του ήλιου αλλά και διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό σημαίνει ότι η ανάπτυξη της άλγης σε ένα βαθμό συμβάλλει στον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου.

«Βρισκόμαστε σε αρχικό στάδιο έρευνας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι τρομερά, ωστόσο πιστεύουμε ότι το εγχείρημά μας θα πετύχει», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Exxon Mobil.

Η Exxon Mobil έχει εγκαταστάσεις σε περισσότερα από 30 σημεία παγκοσμίως με δυναμική 4.900 megawatts. Οι νέες εγκαταστάσεις που ετοιμάζει στη Σιγκαπούρη θα αυξήσουν τη δυναμική κατά 5.000 megawatt μέχρι το 2011.

Σημειώνεται ότι η Exxon Mobil θα θέσει σύντομα σε λειτουργία νέα μονάδα πετροχημικών στη Σιγκαπούρη, παρά την υπεραφθονία σε προμήθειες αιθυλενίου.

«Έχουμε κάνει μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Η βιομηχανία πετροχημικών κάνει πολλούς κύκλους. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τους κύκλους», τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Exxon Mobil.

Για το econews.gr Φ. Νικολάου

Πηγή Reuters

Σχόλια