Πράσινη Εβδομάδα 2010: κύριο θέμα η βιοποικιλότητα

0
31

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η φετινή διάσκεψη της ΕΕ, η οποία συμπίπτει με το Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας, επικεντρώνεται στην τεράστια ποικιλία ειδών και οικοσυστημάτων που συνθέτουν τον εκπληκτικό ιστό ζωής του πλανήτη μας.

Κατά την Πράσινη Εβδομάδα 2010, θα εξεταστεί η τρέχουσα κατάσταση στη βιοποικιλότητα και στη φύση και θα προταθούν, σε 30 περίπου συναντήσεις, πιθανές λύσεις στον σημερινό, ανησυχητικό ρυθμό απώλειας.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης θα ανακοινωθεί επίσης η έναρξη της πλατφόρμας «Επιχειρήσεις και βιοποικιλότητα», μιας νέας πρωτοβουλίας για την αύξηση της συνειδητοποίησης όσον αφορά τα επιχειρήματα υπέρ της προστασίας της βιοποικιλότητας από την πλευρά των επιχειρήσεων.

Η Πράσινη Εβδομάδα 2010, με πάνω από 3000 συμμετέχοντες από όργανα της ΕΕ, από το χώρο των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας, από μη κυβερνητικές οργανώσεις, από δημόσιες αρχές, από την επιστημονική κοινότητα και τον ακαδημαϊκό χώρο, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για βασικούς παράγοντες διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, για το ευρύ κοινό και για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες και ορθές πρακτικές.

«Απαιτείται, σε παγκόσμιο επίπεδο, ένας έλεγχος πραγματικότητας όσον αφορά τη σημασία της απώλειας της βιοποικιλότητας» ανέφερε ο αρμόδιος για το περιβάλλον Ευρωπαίος Επίτροπος Janez Potočnik.

«Ελπίζω η Πράσινη Εβδομάδα 2010 να προσφέρει τον έλεγχο αυτό. Η παρούσα διάσκεψη αποτελεί ιδανικό φόρουμ για βασικούς παράγοντες στον τομέα του περιβάλλοντος να συναντηθούν και να μεταφέρουν το μήνυμα όσον αφορά την ανάγκη για ριζική αλλαγή στην προσέγγισή μας στο πρόβλημα της κρίσης την οποία διέρχεται η βιοποικιλότητα.»

Κατά τη διάρκεια της Πράσινης Εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί επίσης η απονομή των φετινών Ευρωπαϊκών Επιχειρηματικών Βραβείων για το Περιβάλλον .

Τα βραβεία αυτά απονέμονται σε εταιρείες που εντάσσουν την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στην καθημερινή τους λειτουργία.

Φέτος, θα απονεμηθούν τέσσερα βραβεία για σχέδια που συνδυάζουν το εμπορικό πνεύμα με την περιβαλλοντική συνείδηση.

Σχόλια