Σενάρια χρεωκοπίας και επιστροφής στη δραχμή- Διαψεύδει η κυβέρνηση

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Δίνουν και παίρνουν οι φήμες περί κήρυξης στάσης πληρωμών από την Ελλάδα μες το προσεχές διάστημα και επιστροφής στη δραχμή.

Οι φήμες εντάθηκαν μετά τιε τελευταίες εξελίξεις με την Ουγγαρία, αλλά τα σενάρια περί επέκτασης της κρίσης χρέους σε χώρες όπως η Αυστρία και η Ιταλία.

Με το θέμα ασχολήθηκε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα» στο οποίο αναφέρεται πω ς οι φήμες και τα σενάρια που κυκλοφορούν αποτελούν μέρος καλοστημένου σχεδίου  αγγλοσαξονικών κέντρων που έχουν βάλει στο στόχο την ευρωζώνη και χρησιμοποιούν κάθε αφορμή για να επιτεθούν στο ευρώ.

Στόχος η μεταφορά κεφαλαίων από τις χώρες που κινδυνεύουν σε πιο «ασφαλείς» προορισμούς.

Τα σενάρια χρεωκοπίας της χώρας διέψευσε τη Δευτέρα (7/6) με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Γιώργος Πεταλωτής χαρακτηρίζοντάς τα αβάσιμα και εκ του πονηρού: «Γινόμαστε μάρτυρες το τελευταίο διάστημα διαφόρων φημών για δήθεν επιστροφή στη δραχμή, δήθεν αναδιαρθρώσεις χρέους, υβριδικά συστήματα χρήματος και άλλα που ακούμε για πρώτη φορά», δήλωσε σχετικά και σημείωσε ότι «είναι φανερό πως τέτοια διασπορά πλήρως ανυπόστατων φημών μόνο σύγχυση και αποπροσανατολισμό προκαλεί στην προσπάθεια που καταβάλλει σύσσωμη η ελληνική κοινωνία για την ασφαλή έξοδο από την κρίση».

Διέψευσε τέλος τα σενάρια και κάλεσε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται: «Φυσικά διαψεύδουμε κατηγορηματικά όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια από όπου κι αν προέρχονται, από όπου κι αν εκπορεύονται με όποιον τρόπο κι αν διαδίδονται στην ελληνική κοινωνία… Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς με βάση και το Πρόγραμμα Σταθερότητας που υλοποιεί η κυβέρνηση που θα μας βάλει σε άλλη πορεία από εδώ και πέρα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: i-live

Σχόλια