Πρόγραμμα Αναδάσωσης, Αθλητισμός και Περιβάλλον

0
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δενδροφύτευσης με πολλούς συμβολισμούς θα εφαρμόσει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρός της κ. Ισίδωρος Κούβελος στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, προγραμματίστηκαν τέσσερις δενδροφυτεύσεις σε περιοχές που έχουν πληγεί από την πύρινη λαίλαπα, με έναρξη στην Αρχαία Ολυμπία.

Το Σάββατο 5 Ιουνίου στις 11.00 π.μ. με σημείο συνάντησης για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, τις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας, θα γίνει η πρώτη δενδροφύτευση, η οποία συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον.

Ακολουθεί στις 26 Ιουνίου δενδροφύτευση στο Μαραθώνα, με σημείο συνάντησης την αφετηρία της μαραθώνιας διαδρομής, στο πλαίσιο των εορτασμών της Ολυμπιακής Ημέρας και μετά στις 16 Σεπτεμβρίου στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Προστασίας του Όζοντος.

Η πανελλαδική αυτή δράση ολοκληρώνεται με το Ρέθυμνο της Κρήτης στις 21 Σεπτεμβρίου με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο.

Πηγή: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Σχόλια