ΥΠΕΚΑ: νομοσχέδιο για την αξιοποίηση υδρογονανθράκων

1
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στην τελική φάση το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Δημόσιου φορέα έρευνας και αξιοποίησης των υδρογονανθράκων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», η υπουργός μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου για τη «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης», ανακοίνωσε ότι το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί σε λίγες ημέρες.

Ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης, κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του Νομοσχεδίου στην Επιτροπή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτής της ΝΔ Κ. Μουσουρούλη, ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη Νομοθετική πρωτοβουλία είναι ήδη έτοιμη και ότι ο ειδικός Δημόσιος Φορέας, που θα συγκροτηθεί, θα είναι ολιγομελής, καθώς θα αποτελείται από προσωπικό 10 έως 15 ατόμων, απολύτως εξειδικευμένο.

Επίσης, προβλέπεται ότι ο υπό σύσταση Φορέας θα έχει τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας, αλλά με μια μετοχή και μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ τόνισε ότι «Δυστυχώς, κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και αυτό το κενό, να είναι η Ελλάδα η μοναδική χώρα σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, που δεν έχει εδώ και περίπου τρία χρόνια κανένα υπεύθυνο φορέα για έρευνα και αξιοποίηση υδρογονανθράκων».

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΡΙΝ ΜΠΡΟΚΟΒΙΤΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ…ΟΙΚΟΛΟΓΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΕΣ

  Στην Χαλκίδα και στον Δήμο Μεσσαπίων το νερό κόβεται επειδή δεν είναι καθαρό και έχει μέσα εξασθενές χρώμιο!

  Πόσο καιρό το φωνάζουμε αυτό κ.Μπριμπίλη και κ.Ξενογιαννακοπούλου; Και είστε υπουργοί που θέλετε να σας λέμε πετυχημένους;

  Μια ολόκληρη πόλη δεν έχει νερό επειδή είναι καρκινογόνο από την ΛΑΡΚΟ και τις άλλες εταιρείες και δεν έχει γίνει τί

  Εδώ μιλάμε για οικολογικό έγκλημα που δεν…ενδιαφέρει κανέναν και αφήνουν τους πολίτες ανενημέρωτους. Το νερό θα είναι διαθέσιμο μόνο 6 ώρες την ημέρα σε κάθε περιοχή κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνεις τίποτα παρά μόνο συγκεκριμένες ώρες.

  Αλλά φταίνε οι κάτοικοι που δεν μαζεύονται να πάνε έξω από το σπίτι της Μπιρμπίλη και της Ξενογιαννακοπούλου με ένα παγουρακι να της βάλουν με το ζόρι να πιούνε το νερό με το εξασθενές χρώμιο και να κόψουν το νερό τους για 18 ώρες. Να δούνε πόσο όμορφα περνάει ο κόσμος.

Comments are closed.