Πολιτιστικό τριήμερο «Ασωπός-υπάρχει ελπίδα»

0
89

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Το Κέντρο Ελικώνας Μη Κερδοσκοπικός Φορέας, το οποίο δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού στη Βοιωτία, σε συνεργασία με την παγκόσμια οργάνωση εθελοντών «Πολίτες εν δράσει», οργανώνουν στις 4,5 και 6 Ιουνίου πολιτιστικό τριήμερο στην περιοχή των Οινοφύτων στον Ασωπό ποταμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών της Βοιωτίας και γενικότερα των αρμόδιων φορέων και των ΜΜΕ, σχετικά με την αλλαγή χρήσης του ποταμού Ασωπού και την επαναφορά του στις παλαιότερες χρήσεις του, όταν αποτελούσε πηγή ζωής, πριν καταστραφεί από την αλόγιστη χρήση των αποβλήτων βιομηχανιών της περιοχής.

Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας συνδράμουν, ομάδες εθελοντών, σύλλογοι και πολλοί νέοι. Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο Θέμης Ροδαμίτης.

Το πρόγραμμα του τριημέρου είναι το ακόλουθο:

Παρασκευή 4 Ιουνίου

– 9 π.μ.: Ομάδα Τέχνης «Πάροδος» σε θεατρικό παιχνίδι.

– 8 μ.μ.: Οι οργανώσεις WWF Ελλάς, Μεσόγειος SOS, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, παρουσιάζουν τις περιβαλλοντικές τους προτάσεις.

– 9 μ.μ.: «Ασωπός Μύθος και Πραγματικότητα», μια ταινία για τον ποταμό σε παρουσίαση Γιώργου Κοστούρου.

– 9.30 μ.μ.: Μουσικό σύνολο λυκείου Παλλήνης,

σε παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

– 10.30 μ.μ.: Ο Διονύσης Καλαφάτης σε έντεχνο ελληνικό ροκ.

– 11 μ.μ.: Συναυλία του ροκ συγκροτήματος «Domenica»

Σάββατο 5 Ιουνίου

– 8 μ.μ. : Τις προτάσεις τους για των Ασωπό παρουσιάζουν οι φορείς:, υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, ΤΕΔΚ Βοιωτίας, Επιμελητήριο Βοιωτίας, Κέντρο Ελικώνας.

– 9.30 μ.μ.: Το συγκρότημα «Αμάν Ναι» σε παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια.

– 10 μ.μ.: Το συγκρότημα του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «Λάιος» σε ελληνικά τραγούδια.

– 10.30 μ.μ.: Ο Διονύσης Κοτσάκης σε ελληνικά τραγούδια.

– 11.00 μ.μ.: Το συγκρότημα «Τρίτη Εποχή» σε ελληνικές και ξένες διασκευές.

Κυριακή 6 Ιουνίου

– 8 μ.μ.: Κλείσιμο τριημέρου – Απολογισμός –Συμπεράσματα.

– 9 μ.μ.: Το μουσικό σχήμα «Τρίφωνο».

– 9.30 μ.μ. : Ο Βασίλης Καζούλης.

– 10 μ.μ.: Ο Κώστας Γανωτής.

– 10.30 μ.μ.: Το συγκρότημα «Blues deluxe».

Παράλληλα θα γίνονται προβολές σε ειδικό χώρο. Θα προβληθούν οι ταινίες «Αγέλαστος Πέτρα», «Εριν Μπρόκοβιτς», Ντοκυμαντέρ για τον Κορινθιακό Ασωπό, προβολή θεατρικής παράστασης με τίτλο «Ασωπός» από το Δ“ Δημοτικού Σχολείου Θήβας.

Συνδιοργανωτές σε αυτήν την προσπάθεια είναι οι: Πολιτιστικός, Περιβαλλοντικός Αγίου Θωμά, Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «Λάιος», και ο Σύλλογος Νέων Προβληματισμού και Δράσης «Η ΚΥΨΕΛΗ».

Το πρόγραμμα «Ασωπός-υπάρχει ελπίδα» στηρίζουν: Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις: Ανατολικής Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αρκαδίας, η ΤΕΔΚ και το Επιμελητήριο Βοιωτίας., οι Δήμοι Θηβαίων, Χαιρώνειας, Ωρωπίων, Σχηματαρίου, Πλαταιών, Κορινθίας, Νεμέας, Θίσβης, Σικυωνίων, Λεβαδέων, Χαλκιδέων, Αίγινας, Ροδίων και η Διαδημοτική Εταιρία ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε.

Σχόλια