Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κερκίνη

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τις Σέρρες θα επισκεφθεί, την Πέμπτη 3 Ιουνίου, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα επισκεφθεί το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Κερκίνης και τον Φορέα Διαχείρισης, όπου θα ενημερωθεί από τα στελέχη του για τα προβλήματα και τις προοπτικές ενός από τους σημαντικότερους υγροτόπους της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αρμόδιους φορείς και πολίτες της περιοχής, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για περιβαλλοντικά ζητήματα, που απασχολούν το Νομό, όπως τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη διαχείριση των υδατικών πόρων, την προστασία της βιοποικιλότητας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής» με θέμα «Η Θεσσαλονίκη μπροστά στα περιβαλλοντικά της προβλήματα».

Με αφορμή την επίσκεψη στις Σέρρες ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Επισκέπτομαι την Πέμπτη την Κερκίνη, συνεχίζοντας το πρόγραμμα επισκέψεων του Τομέα Περιβάλλοντος του κόμματός μας, σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας. Το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Κερκίνης είναι ένας από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ο οποίος, εφόσον προστατευθεί αποτελεσματικά, μπορεί να συνεισφέρει, τόσο στην ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, όσο και στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Σκοπός της επίσκεψης είναι να διαπιστώσουμε από κοντά την κατάσταση και να συζητήσουμε με τους αρμοδίους φορείς και την τοπική κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κερκίνη, ώστε να μπορέσουμε να συμβάλουμε με τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες μας στην αποτελεσματική προστασία και την ανάδειξή της ».

Σχόλια