Πρόγραμμα ανακύκλωσης-κομποστοποίησης από το Δ. Πανοράματος

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο Δήμος Πανοράματος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ξεκινάει ένα εθελοντικό πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης-κομποστοποίησης φυτικών υλών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Στόχος του προγράμματος είναι η διάδοση της ανακύκλωσης φυτικών υλών στο Πανόραμα, ώστε να περιοριστούν τα οικιακά απορρίμματα.

Οι πρώτοι δημότες που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, θα παραλάβουν άμεσα τον ειδικό κάδο κοσμποστοποίηση, που θα τοποθετήσουν στο σπίτι τους για την άμεση έναρξη του προγράμματος.

Ως προϋπόθεση είναι να συμμετάσχουν στην ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης, που διοργανώνει ο δήμος Πανοράματος την Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα, στο νέο δημαρχείο και  να διαθέτουν αυλή με ελάχιστο ακάλυπτο χώρο για την τοποθέτηση του κάδου.

Για το πρόγραμμα θα μιλήσουν οι καθηγητής του ΑΠΘ, της Γεωπονικής Σχολής Γιώργος Δαουτόπουλος, και Βιολογίας Μυρτώ Πυροβέτση.

Ενώ, μια ομάδα μαθητών από το 1ο δημοτικό σχολείο Πανοράματος, θα κατασκευάσουν έργα τέχνης από τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, υπό την επίβλεψη της εικαστικού Ελένης Κατσιαβάρα.

Διαβάστε παλαιότερα άρθρα στο econews για την κομποστοποίηση

Σχόλια