Η Μ. Καραβασίλη σε εκδήλωση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Εύβοιας

0
11

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Την αναγνώριση της οξύτητας των περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κεντρική Εύβοια, διατύπωσε η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτα Καραβασίλη, συμμετέχοντας σε εκδήλωση με θέμα «Περιβαλλοντική Κρίση και Αγροτική Παραγωγή», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Μαΐου, στα Ψαχνά Εύβοιας.

Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΚΑ, ανέφερε ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται ήδη ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα μέτρων για την αποτελεσματική διαχείριση του περιβαλλοντικού κινδύνου και την προστασίας της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος συνεχίζουν να διενεργούν σειρά επιθεωρήσεων και αναλύσεων στην περιοχή, με σκοπό την αναγνώριση των πηγών ρύπανσης, σε συνεργασία με το ΙΓΜΕ.

Πρόσθεσε ότι πριν το τέλος Ιουνίου, η υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, θα επισκεφτεί την περιοχή και θα εξαγγείλει συγκεκριμένα μέτρα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η επιτροπή αγώνα κατά της ρύπανσης της Κεντρικής Εύβοιας του Δικτύου Κινήσεων Πολιτών και των Συλλόγων Περιβάλλοντος Εύβοιας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Περιβάλλοντος Μεσσαπίας «ΤΑΝΑΪΣ».

Συμμετείχαν ακόμη, εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και αγροτικών, βιομηχανικών και καταναλωτικών φορέων.

Σχόλια