Δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στο «Καράβι για τη Γάζα» – 16 νεκροί

0
41

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Επίθεση κατά της νηοπομπής που μετέφερε εφόδια στη Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσαν ισραηλινοί καταδρομείς με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους –με τα μέχρι τώρα στοιχεία- 15 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες.

Μεταξύ των πλοίων που δέχτηκαν την άνανδρη επίθεση των Ισραηλινών είναι και το ελληνικό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» με 34 Έλληνες, το οποίο και βρίσκεται υπό κατάληψη.

Υπό κατάληψη βρίσκεται και το πλοίο «Σφενδόνη» το οποίο μεταφέρει μεγάλο αριθμό Ελλήνων.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από το Ισραήλ επίσημες εξηγήσεις και σαφή εικόνα για το τι έχει συμβεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

O κ. Δελαβέκουρας τόνισε ότι έχει ενεργοποιηθεί η μονάδα χειρισμού κρίσεων και στον αριθμό 210-3681730 οι πολίτες που έχουν συγγενείς στα πλοία μπορούν να επικοινωνούν.

Η πλέον αιματηρή επίθεση εκδηλώθηκε στο τουρκικό πλοίο στο οποίο οι ισραηλινοί κομάντος επέδραμαν από αέρος με ελικόπτερα και από θαλάσσης με πολεμικά πλωτά. Στη συνέχεια ακολούθησαν συμπλοκές με πραγματικά πυρά.

Το επεισόδιο ήρθε να επιβαρύνει το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ με την Άγκυρα να διαμαρτύρεται έντονα στον Τούρκο πρεσβευτή.

Σημειώνεται πως τα έξι σκάφη  του «Στόλου της Ελευθερίας» που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα βρίσκονται υπό κατάληψη από τις ισραηλινές δυνάμεις, ενώ έχει διακοπεί η επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

Δείτε το βίντεο

Σχόλια