Χανιά: εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

0
27

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Το τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Χανιών διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», θα πραγματοποιηθούν φυτεύσεις δέντρων από μαθητές στις αυλές των σχολείων τους αλλά και σε δρόμους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και ο διαγωνισμός για τον πιο όμορφο κήπο, μπαλκόνι, ακάλυπτο χώρο, είσοδο πολυκατοικιών καθώς και για τον καλλωπισμό χώρων στην παλιά πόλη των Χανίων.

Στους δημότες των Χανίων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, θα δοθούν βραβεία, έπαινοι και συμβολικά δώρα (λουλούδι μέσα σε τσάντα από ανακυκλώσιμο υλικό).

Στις 5 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση, στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο «Κήπος», στην οποία θα γίνει και η απονομή βραβείων, επαίνων και συμβολικών δώρων σε μαθητές σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που συμμετείχαν στις φυτεύσεις και σε καθαρισμό πάρκων, σχολείων, κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, κ.λ.π., που πραγματοποιήθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Επίσης, την ίδια ημέρα θα μοιραστούν λουλούδια σε πολίτες, ενώ στις 4 και 5 Ιουνίου θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο στο θερινό κινηματογράφο «Κήπος», η ταινία «HOME» του Yann Arthus-Bertrand.

Σχόλια