Το Zenith δεν πάει Πειραιά…

1
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου «Zenith» αποφάσισε να μην καταπλεύσει το πλοίο στον Πειραιά τη Δευτέρα, εξαιτίας της απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Την απόφαση της εταιρείας επιβεβαιώθηκε από τον τουριστικό πράκτορα του κρουαζιερόπλοιου.

Εντωμεταξύ, η Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου στην κυβέρνηση, καθώς στον Πειραιά αναμένονται τη Δευτέρα τουλάχιστον 6 χιλιάδες επιβάτες από άλλα 5 κρουαζιερόπλοια.

Με επιστολή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Πολιτισμού Λούκα Κατσέλη και Παύλο Γερουλάνο αναφέρει, ότι «γι” ακόμη μία φορά, θύμα των κινητοποιήσεων θα είναι ο ελληνικός τουρισμός» .

Πηγή: i-live

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι σε όλους γνωστό ότι τα ταξίδια των μεγάλων κρουζιερόπλοιων, όπως του «ΖΕΝΙΘ», είναι έτσι οργανωμένα από τα τουριστικά μονοπώλια και τους εφοπλιστές ώστε οι επιβάτες να μην ξοδεύουν ούτε ευρώ έξω από το πλοίο. Το φαγητό, η ψυχαγωγία, ακόμα και τα ψώνια γίνονται μέσα σε αυτό ! Στις περιπτώσεις που αποβιβάζονται στα νησιά, η εξυπηρέτηση τους γίνεται από τους μεγαλοξενοδόχους.

    Επισης η απεργία των ναυτεργατών δεν εμποδίζει την αποβίβαση επιβατών.Γιατί τα πλοία θα δέσουν στο λιμάνι, οι επιβάτες των ακτοπλοϊκών και οι τουρίστες των κρουαζεροπλοίων, θα αποβιβαστούν, οι ναυτεργάτες θα τους ενημερώνουν για την απεργία τους, όπως και τα πληρώματα, ενώ τα πλοία θα αποπλεύσουν με τη λήξη της απεργίας.

    Καλα κανουν λοιπον οι ναυτεργατες και περιφρουρουν το δικαιωμα τους στην απεργια αλλα και στην εργασια γιατι η αρση του cabotage θα δημιουργησει στρατιες ανεργων ναυτικων….

Comments are closed.