ΥΠΕΚΑ: συνάντηση Μωραΐτη με τον κινέζο ομόλογό του

0
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Για θέματα διαχείρισης υδάτινων πόρων που απασχολούν τις δύο χώρες, συζήτησαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραΐτης, με τον Υφυπουργό Υδάτινων Πόρων της Κίνας, Hu Siyi, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία του Υπουργείου.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του κινέζου Υφυπουργού στην Κεντρική Υπηρεσία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ.

Οι δύο υφυπουργοί συζήτησαν για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, τα υδροηλεκτρικά έργα και την κλιματική αλλαγή.

«Δίνουμε έμφαση σε υπηρεσίες που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη για να δημιουργήσουμε ένα κράτος παραγωγικό, το οποίο δεν θα στέκεται τροχοπέδη στα μικρά ή μεγάλα επενδυτικά σχέδια» δήλωσε ο κ. Μωραΐτης.

Ο κινέζος Υφυπουργός τόνισε τα κοινά στοιχεία των δύο χωρών, όπως η μακραίωνη ιστορία και πολιτισμός, καθώς και τα όμοια προβλήματα που έχουν οι δύο χώρες στη διαχείριση του νερού (πολλά νησιά και υδροβόρα αγροτική παραγωγή).

Τα δύο μέρη συζήτησαν τη συνέχιση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες σε θέματα πολιτικής υδάτων και ενδυνάμωσης της ανταλλαγής τεχνογνωσίας στην έρευνα και τεχνολογία, μέσα από κοινά εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Ακόμη, ανέφεραν ότι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν στον τομέα του θεσμικού πλαισίου για την ολοκληρωμένη διαχείριση υδάτινων πόρων και να οργανώσουν την κοινή τους συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια.

Σχόλια