Ανακοίνωση Σημίτη για την υπόθεση Μαντέλη-To ΣΔΟΕ στη Siemens

1
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Τη θλίψη και την οργή του εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά την ομολογία Μαντέλη ότι έλαβε χρήματα από τα «μαύρα» ταμεία της Siemens ως υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησής του.

Η ανακοίνωση του κ. Σημίτη έχει ως εξής:

«Η Βουλή ανταποκρίθηκε με την σύσταση των εξεταστικών επιτροπών στην αυτονόητη απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για διαλεύκανση σειράς υποθέσεων που δηλητηρίασαν την πολιτική ζωή του τόπου, έβλαψαν την λειτουργία της δημοκρατίας, ζημίωσαν δημόσια περιουσία και σκίασαν πρόσωπα.

Η πρόοδος των εργασιών των εξεταστικών επιτροπών φέρνει στο φως παρανομίες και αθλιότητες για το επιβαλλόμενο ήθος σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Θλίβομαι και εξοργίζομαι επειδή τέτοιες πράξεις εκκολάφθηκαν και κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ 1996-2004. Πράξεις που προσβάλλουν το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας, αμαυρώνουν το έργο της τότε κυβέρνησης και τις προσπάθειες όλων όσων εργάσθηκαν και προσέφεραν για μια καλύτερη Ελλάδα. Πράξεις ασυμβίβαστες μετους αγώνες μας και την ηθική μας.

Συγκαλύπτουν ότι τα χρόνια αυτά έγινε ένα σημαντικό έργο τόσο για την ανόρθωση της οικονομίας, όπως το δείχνει η ένταξη στην ΟΝΕ, τα μεγάλα δημόσια έργα, οι επιδόσεις σε πολλούς άλλους τομείς και για το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Όλη η Ελλάδα δεν είναι μια διεφθαρμένη χώρα. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Με θάρρος και επιμονή πρέπει να αποκαταστήσουμε την ποιότητα μιας κοινωνίας που επιδιώκει ο ελληνικός λαός και κάθε πολίτης που σέβεται τον εαυτό του.

Θέλω να πιστεύω ότι η διαδικασία των Εξεταστικών Επιτροπών θα ενισχύσει το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα και το κράτος δικαίου και δεν θα αφήσει περιθώρια για αντιπαραθέσεις εντυπώσεων και συμψηφισμούς σκοπιμοτήτων».

Εντωμεταξύ, έρευνα στα γραφεία της Siemens στο Μαρούσι διενεργεί το ΣΔΟΕ ύστερα από εντολή της εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση Μαντέλη.

Πηγή: i-live

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι απίστευτο ότι ο ανθρωπάκος αυτός κυβερνούσε την Ελλάδα επί οκτώ ολόκληρα χρόνια και βγαίνει τώρα να … εκφράσει την θλίψη του!!

Comments are closed.