Σκωτία: Πιλοτικό πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στα σπίτια

0
36

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Πιλοτικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε στη Σκωτία, για την εξοικονόμηση ενέργειας στα σπίτια και την μείωση των εκπομπών του CO2, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

To εν λόγω πρόγραμμα, που στηρίζεται στη χρήση της τεχνολογίας των υπέρυθρων ακτινών, θα εφαρμοστεί πειραματικά σε 10,000 κατοικίες.

Στόχος του προγράμματος είναι ο έλεγχος της θερμότητας στα σπίτια, ώστε να μην χάνεται ενέργεια.

Ειδικότερα, ο έλεγχος καθίσταται δυνατός μέσω της τεχνολογίας υπέρυθρων ακτίνων, καθώς μπορούν να εντοπίσουν πού ακριβώς υπάρχει απώλεια θερμότητας.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 15 μηνών και τα στοιχεία που θα συλλέξουν οι ειδικοί θα τους βοηθήσουν να υπολογίσουν τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και τα ποσά που δαπανώνται για τη θέρμανση των κατοικιών.

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών, όπου θα βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών CO2.

Τα στοιχεία θα δημοσιευτούν στο διαδίκτυο και θα βοηθήσει τόσο τους ιδιοκτήτες ακινήτων όσο και τη Σκωτσέζικη κυβέρνηση, να δουν κατά πόσο είναι αποτελεσματικά  τα διάφορα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στα σπίτια.

Τα σπίτια θα «σκανάρονται» για να εντοπιστεί τυχόν απώλειες θερμότητας.

Η Σκωτσέζικη κυβέρνση έχει ως στόχο να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 42% μέχρι το 2020.

Για το econews Λίντα Σπυρέλη


Σχόλια