Ο Τζορτζ Σόρος «προστατεύει» τα δάση…

0
25

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πενήντα εκατ. δολάρια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και της αποψίλωσης των δασών ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, που θεωρείται ο μεγαλύτερος κερδοσκόπος όλων των εποχών.

Ο  Τζορτζ Σόρος ανακοίνωσε την απόφασή του την Τετάρτη, μια ημέρα πριν την έναρξη του συνεδρίου για τα δάση και το κλίμα στο Όσλο. Στο συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι 50 κρατών, που ζητούν την εκταμίευση των χρημάτων που συμφωνήθηκαν στην Κοπεγχάγη για την κλιματική αλλαγή.

Με την κίνηση αυτή ο Σόρος θέλει να δείξει ότι στηρίζει τις προσπάθειες για συνεργασία αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων κρατών με στόχο την προστασία των δασών από τον Αμαζόνιο μέχρι την Ινδονησία.

«Αν μπορέσουμε να προλάβουμε την ολική καταστροφή ενός δάσους, τότε είναι πολύ ευκολότερο να αποκαταστήσουμε την υποβαθμισμένη γη», τόνισε σε δηλώσεις του ο γνωστός επενδυτής.

«Αυτός είναι και ο λόγος που νομίζω ότι η άμεση δράση είναι τόσο σημαντική», κατέληξε ο Σόρος.

Τα δέντρα «ρουφούν» το διοξείδιο του άνθρακα καθώς αναπτύσσονται, συμβάλλοντας σημαντικά στον περιορισμό των επιπέδων CO2 στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τη Νορβηγία, που φιλοξενεί το συνέδριο, πέρα από τα 3,5 δις. δολάρια που συμφωνήθηκαν στην Κοπεγχάγη για την αποψίλωση των δασών, τα αναπτυγμένα κράτη δεσμεύτηκαν ότι θα διαθέσουν επιπλέον άλλα 500 εκατ. δολάρια.

Στο συνέδριο ενδέχεται οι συμμετέχοντες να φανούν πρόθυμοι για μεγαλύτερη χρηματική βοήθεια, αυξάνοντας το τελικό ποσό στα 5 δις. δολάρια.

Για το econews.gr Φ. Νικολάου

Πηγή Reuters

Σχόλια