Ο Τόνυ Μπλερ σύμβουλος εταιρείας "πράσινης" τεχνολογίας

0
38

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Θέση συμβούλου σε venture capital θα αναλάβει ο πρώην πρωθυπουργός Τόνυ Μπλερ, όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για την εταιρεία Khosla Ventures, συνιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού Sun Microsystems, η οποία ενεργοποιείται στις «πράσινες» τεχνολογίες, όπως την ηλιακή, την αιολική, αλλά και την πυρηνική ενέργεια.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας Vinod Khosla ο Τόνυ Μπλερ θα απασχοληθεί ο στρατηγικός σύμβουλος για επενδύσεις σε περιβαλλοντικά «φιλικές» τεχνολογίες.

Σε Δελτίο Τύπου της εταιρείας από την έδρα της στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια, ο κ. Μπλερ δήλωσε πως «η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι κάτι περισσότερο από πολιτικό θέμα – είναι μια επείγουσα προτεραιότητα που απαιτεί καινοτομία, δημιουργικότητα και φιλοδοξία».

Από την πλευρά του ο κ. Κόσλα είπε πως «η κατανόηση του πολιτικού γίγνεσθαι σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους πωρωμένους με την τεχνολογία. Σε αυτό θα μας βοηθήσει η συνεργασία με τον Τόνυ Μπλερ. Ο Τόνυ αντιλαμβάνεται πολύ καλύτερα από εμένα τους πολιτικούς και γεωπολιτικούς συσχετισμούς, όπως επίσης την οργανωσιακή συμπεριφορά και την κοινωνική συμπεριφορά και αλλαγή».

Σχόλια