Το Μουντιάλ μειώνει το ενεργειακό του αποτύπωμα…

0
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σημαντικές πρωτοβουλίες για να μειώσουν το ενεργειακό απότύπωμα του Μουντιάλ, στη Νότιο Αφρική, αναλαμβάνουν το Παγκόσμιο Ταμείο Περιβάλλοντος (GEF) και το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP).

Πιο συγκεκριμένα, το Παγκόσμιο Ταμείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα διαθέσει 1 εκατ. δολάρια ώστε να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά πάνελ στα φώτα των δρόμων και στα φανάρια γύρω από τα γήπεδα. Η πρωτοβουλία θα «πρασινίσει» τις έξι μεγάλες πόλεις, όπου θα διεξαχθούν αγώνες.

Εκτός αυτού, το Παγκόσμιο Ταμείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει και άλλες πρωτοβουλίες που αφορούν στους τουρίστες και στους φιλάθλους που θα επισκεφτούν τη Νότιο Αφρική για να παρακολουθήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Καλά νέα και για τη Βραζιλία…

Παράλληλα, το Παγκόσμιο Ταμείο Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει τη Βραζιλία να υιοθετήσει την πιο σύγχρονη τεχνολογία ώστε να συλλέγει και να διαχειρίζεται χρήσιμες πληροφορίες για τη βιολογική ποικιλότητα.

Η Βραζιλία φιλοξενεί το 15% με 20% της παγκόσμιας χλωρίδας και πανίδας.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η διευκόλυνση της ενημέρωσης σχετικά με τη βιοποικιλότητα.

Ειδικότερα, όλες οι πληροφορίες που θα συλλέγονται θα καταχωρούνται στην ιστοσελίδα του Πληροφοριακού Συστήματος για τη Βιοποικιλότητα της Βραζιλίας (SIBBr).

Όλοι οι χρήστες του Διαδικτύου θα έχουν δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση στη «Διαδικτυακή συλλογή», γεγονός που κρίνεται πολύ σημαντικό για την προστασία της βιοποικιλότητας.

Για το econews.gr Φ. Νικολάου

Σχόλια