Λοβέρδος σε φαρμακευτικές: «Μειώστε τα κέρδη σας!»

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Έκκληση στους φαρμακοβιομηχάνους να περιορίσουν τα κέρδη τους απέστειλε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του σε δελτίο ειδήσεων του Mega, ειδάλλως, όπως είπε χαρακτηριστικά, «το σύστημα θα οδηγηθεί σε ξέρα».

Αναλυτικότερα, ο κ. Λοβέρδος είπε, απευθυνόμενος στους φαρμακοβιομηχάνους «Σας ζητάμε να μειώσετε τα κέρδη σας. Δεν θεωρούμε κακή την επιχειρηματικότητα, αντιθέτως. Όμως υπάρχει κι ένα όριο. Θα μειώσουμε τη φαρμακευτική δαπάνη. Για την αύξησή της δεν υπάρχουν χρήματα. Το σύστημα, αν συνεχίσει έτσι, οδηγείται σε ξέρα».

Μπροστά στα ανυπέρβλητα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει το Ασφαλιστικό και το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας γενικότερα, ο υπουργός Εργασίας επικαλέστηκε το ελληνικό φιλότιμο: «Ως υπουργείο πληρώνουμε πάρα πολλά, ως χώρα δεν έχουμε αυτά τα χρήματα για να πληρώσουμε για σπατάλες και για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Πρέπει όλοι να αναδιπλωθούν, πρέπει όλοι να καταλάβουν την κρισιμότητα των στιγμών, πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε στο ότι θα βάλει ο ένας τον εαυτό του λίγο πιο πίσω, προκειμένου να πάει μπροστά η Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Στόχος του υπουργείου είναι η μείωση της δαπάνης φαρμάκου κατά 1,1 δις. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης τόνισε ότι όσοι γιατροί δεν αναγράφουν τον ΑΜΚΑ πάνω στις συνταγές, θα διακόπτεται η συνεργασία τους με τα ασφαλιστικά ταμεία.

Την αντίθεσή του στην κυβερνητική τακτική εξέφρασε ο υπεύθυνος του τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς: «η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει τους νόμους που ψήφισε για την τιμολόγηση των φαρμάκων και τη λίστα, οδηγώντας σε αύξηση τη φαρμακευτική δαπάνη των Ταμείων, το πρώτο τετράμηνο του έτους, κατά 50 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ και 15 εκατ. ευρώ στον ΟΑΕΕ», τόνισε ο κ. Σαλμάς.

Πηγή: i-live

Σχόλια