Κόλπος Μεξικού: «Κάνουμε ότι μπορούμε», λέει ο επικεφαλής της BP

0
16

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την εικόνα της ΒΡ υπερασπίστηκε ο επικεφαλής της εταιρείας Καρλ-Χένρικ Σβάνμπεργκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times.

Αναφερόμενος στην παρουσία της ΒΡ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Σβάνμπεργκ είπε πως «οι ΗΠΑ είναι μια μεγάλη και σημαντική αγορά για την ΒΡ και η ΒΡ είναι από την πλευρά της εξίσου μεγάλη και σημαντική εταιρεία για τις ΗΠΑ, με την προσφορά της στις γεωτρήσεις και στην παραγωγή φυσικού αερίου και πετρελαίου», «η σχέση είναι αμφίδρομη», υπογράμμισε.

Ωστόσο το «αφεντικό» της ΒΡ παραδέχτηκε ότι η εικόνα της εταιρείας δέχτηκε πλήγμα από το ατύχημα στον Κόλπο του Μεξικού, αλλά τόνισε πως δεν πρόκειται να αναστείλει τις δραστηριότητές της: «δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι πάει στραβά στον κλάδο μας, αλλά ο κλάδος πάντα τραβάει μπροστά».

Πρόσθεσε δε ότι «σίγουρα η φήμη μας θα αμαυρωθεί, αλλά προς το παρόν αναμένουμε και εξετάζουμε με ποιο τρόπο θα σταματήσουμε τη διαρροή και θα καθαρίσουμε τη θάλασσα από το πετρέλαιο».

Ο Καρλ-Χένρικ Σβάνμπεργκ υπερασπίστηκε τον Γενικό Διευθυντή της ΒΡ, Τόνυ Χέϊγουορντ, λέγοντας πως «κάνει πολύ καλή δουλειά», παρά τη δριμεία κριτική που δέχεται στις ΗΠΑ: «είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση» είπε. «Πρόκειται για μια διαρροή σε βάθος 1500 μέτρων και κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό», προσθέτοντας ότι «η εταιρεία έχει τους απαραίτητους πόρους για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα».

Σχόλια