Νέο ν/σ για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

1
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθει προς συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, νέο νομοσχέδιο για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έλαβε υπόψη της, τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο κ. Μανιάτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, του βουλευτή της ΝΔ Μ. Γιαννάκη, διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά την άμεση προώθηση των έργων κατασκευής και των δύο αγωγών και του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.

Επίσης, ανέφερε ότι και επίσημα η ρωσική πλευρά, δια του πρεσβευτή της στην Αθήνα, διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον της να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή του έργου.

Η ελληνική πλευρά, έχει αναλάβει ήδη πρωτοβουλίες για να ξεπεραστούν τα διάφορα περιβαλλοντικά και άλλα προβλήματα, που υπάρχουν ιδιαίτερα με την Βουλγαρία, συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

Επίσης, στις 26 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση υψηλού επιπέδου Ελλήνων και Βουλγάρων εκπροσώπων, για να συζητήσουν τη διασυνοριακή περιβαλλοντική μελέτη.

Παράλληλα, θα συγκροτηθεί τριμερής επιτροπής, σε επίπεδο υπουργών, η οποία θα επιλαμβάνεται των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγωγός, ώστε να επιλύονται το συντομότερο δυνατό.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μιας και πίσω από τον αγωγό βρίσκεται η Ρωσία δεν νομίζω ότι κάποια Ελληνική κυβέρνηση θα της χαλάσει το χατήρι..
    Αυτό φάνηκε και στην τηλεμαχία πριν τις τελευταίες εκλογές όπου 3 από τους 6 αρχηγούς εκθείαζαν τον αγωγό.

Comments are closed.